Kiska reaguje na výzvy na odmietnutie Kaliňáka: SaS nerozhoduje o vláde

SITA
22.3.2016 11:05

Ak mala strana Sloboda a Solidarita chuť rozhodovať o tom, kto bude ministrom, mala vstupovať do diskusií o zostavení vlády. Uviedol to prezident Andrej Kiska v reakcii na výzvu strany Sloboda a Solidarita, aby odmietol nomináciu Roberta Kaliňáka na post ministra vnútra.

Kiska reaguje na výzvy na odmietnutie Kaliňáka: SaS nerozhoduje o vláde
SITA/Marko Erd

,,Ja si myslím, že o tom, kto bude ministrom, rozhodujú politické strany a demokratické voľby,“ odpovedal Kiska na otázku, ako sa postaví k výzve sulíkovcov. Prezident Andrej Kiska by mal podľa vedenia strany Sloboda a Solidarita odmietnuť nomináciu Roberta Kaliňáka na post ministra vnútra. Ak ho napriek tomu Robert Fico navrhne do tejto funkcie, strana SaS uvíta, ak prezident požiada dezignovaného premiéra o iný personálny návrh. Informovala o tom hovorkyňa SaS Katarína Svrčeková.

Podľa vedenia strany nominácia Kaliňáka na post šéfa rezortu vnútra "bude výsmechom novej vládnej koalície ako aj volania verejnosti po radikálnej zmene v boji proti korupcii a tunelovaniu verejných zdrojov." "Pokrok v tejto oblasti sa nedá dosiahnuť bez silného odhodlania polície odhaľovať a usvedčovať páchateľov bez ohľadu na ich postavenie a politický vplyv," uvádza sa v stanovisku SaS, podľa ktorého je Kaliňák absolútne nevhodnou osobou na post ministra vnútra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok