Beblavého skupina vystupuje zo Siete, v parlamente chce zostať

TA3
17.3.2016 13:17

Miroslav Beblavý, Katarína Macháčková a Simona Petrík vystupujú zo strany Sieť, spolu so Zuzanou Zimenovou, ktorá kandidovala ako nezávislá, chcú pôsobiť ako nezaradení poslanci. Vyhlásili to na tlačovej besede.

Do novej strany sa zatiaľ nechystajú

Miroslav Beblavý, Katarína Macháčková, Simona Petrík a Zuzana Zimenová vystúpili zo strany #Sieť z dôvodu, že koaličné rokovania zo stranami Smer-SD, SNS a Most-Híd už boli "v podstate" ukončené. 

Štvorica vyjadrila svoju nespokojnosť s udalosťami posladných dní, s konaním predsedu strany Radoslava Procházku a najmä s jeho rozhodnutím vstúpiť do vlády so stranou Smer. Beblavý dodal, že otázky o prípadnom založení novej strany či vstupe do nejakej ďalšej zatiaľ nie sú aktuálne.

Reagoval slovami o vrabcoch

Beblavý sa minulú stredu vzdal funkcie podpredsedu Siete. "Dôvodom je vážne narušenie mojej dôvery v predsedu strany Radoslava Procházku, ktoré vyplýva nielen z medializovaných informácií, ale aj z priebehu pondelkového predsedníctva strany," vysvetľoval na Facebooku.

Procházka po voľbách odmietal, že plánuje rokovať so Smerom o novej vláde. Nový Čas ho však vyfotografoval pri údajnej ceste na Úrad vlády. Procházka napokon priznal, že so Smerom rokoval, vraj sa však stretol len s Robertom Kaliňákom a nie s Robertom Ficom.

"Stretnutie bolo absolútne nedôležité. Aj jeho výsledok, aj jeho priebeh. Súčasťou mojej práce ako predsedu parlamentnej strany je neformálna komunikácia s predstaviteľmi iných strán. Je to nielen moje právo, ale aj povinnosť voči strane a voličom," presviedčal Procházka. „Sieť nie je kŕdeľ vrabcov, ktorý sa rozpŕchne pri prvom výstrele zo vzduchovky," uviedol neskôr Procházka vo svojej reakcii na Beblavého odstúpenie z vedenia strany.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok