Priority nie sú zárukou stabilnej vlády, tvrdí Mesežnikov

SITA
15.3.2016 19:07

Programové priority na roky 2016 - 2020, na ktorých sa dohodla rodiaca sa nová vládna koalícia zložená zo strán Smer, SNS, Most-Híd a Sieť, nie sú podľa politológa Grigorija Mesežnikova zárukou stabilnej vlády.

Priority nie sú zárukou stabilnej vlády, tvrdí Mesežnikov
SITA/Michal Burza

"To, že sa dohodli strany s ťažko zlučiteľnými programami za tri dni, svedčí o mnohom," uviedol Mesežnikov.

Na otázku, či sú podľa neho priority, na ktorých sa vznikajúca koalícia dohodla zárukou stabilnej vlády na nasledujúce štvorročné volebné obdobie, politológ povedal, že ide o to, ako to v každom z dohodnutých zákonov či opatrení bude následne vyzerať v konkrétnom prevedení alebo v paragrafovom znení. "Teraz je to všetko stále len na papieri, praktická realizácia bude podľa mňa náročná a komplikovaná," povedal Mesežnikov. Záujem všetkých strán nie je podľa jeho slov o tom, nakoľko priority presadia, ale viac o tom, aký osud ich čaká v dôsledku pôsobenia v tejto vládnej koalícii s výhľadom na ďalšie voľby.

Podľa Grigorija Mesežnikova je veľmi pravdepodobné, že Robert Fico stihne do piatka 18. marca vládu zostaviť tak, ako sľúbil pri prijatí poverenia od prezidenta Andreja Kisku na zostavenie vlády v stredu 9. marca, keďže už strany oznámili, že sa dohodli na prioritách. "Myslím si, že bolo od začiatku jasné, že Smer-SD bude súhlasiť s tým, čo budú "realisticky" žiadať koaliční partneri, takže otázka definitívnej dohody je v podstate vyriešená," dodal na záver.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok