Výzvu na odmietnutie vlády so Smerom podpísalo vyše 16-tisíc ľudí

SITA
15.3.2016 16:39

Výzvu na stránke www.nievmojommene.sk, ktorej spustenie oznámil Miroslav Beblavý zo Siete na tlačovej konferencii, podpísalo za 24 hodín viac ako 16-tisíc ľudí.

Výzvu na odmietnutie vlády so Smerom podpísalo vyše 16-tisíc ľudí
SITA/Marko Erd

Iniciatívou #NieVMojomMene členovia, voliči aj sympatizanti strany Sieť vyzývajú členov strany, aby nešli do vlády so Smerom. Ako ďalej informoval Miroslav Beblavý, väčšinu podpísaných tvoria voliči strany, ale aj tí, ktorí ju chceli voliť, no na poslednú chvíľu si to rozmysleli. "Nejde o žiadny like na Facebooku, ale o ľudí, ktorí sa podpísali vlastným menom, priezviskom a pridali aj svoj e-mail," poznamenal.

Výzvu podpísalo podľa Beblavého viac ako 250 členov strany. Ako najčastejší dôvod uvádzali napríklad to, že Smer nepotrebuje spoluvládcu, ale len komparz, so Smerom vo vláde nebudeme mať dobrý štát či so Smerom sa dá len kradnúť a nie vládnuť, informoval.

Ak strana Sieť podpíše koaličnú zmluvu so stranou Smer o vytvorení vlády, členstva v strane Sieť sa vzdajú poslanci Miroslav Beblavý, Simona Petrík a Katarína Macháčková. Z pôvodne desaťčlenného poslaneckého klubu Siete by tak novú vládu podporovalo šesť poslancov. Už druhý deň rokujú strany Smer, SNS, Most-Híd a Sieť o vzniku vlády. Takúto vládu však poslanci zo Siete ako aj Zsolt Simon z Mosta-Híd odmietajú podporiť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok