Kotlebovi poslanci si pripomenuli Slovenský štát, traja sa poklonili Tisovi

TASR
14.3.2016 19:00

Novozvolení poslanci parlamentu za Kotlebovu Ľudovú stranu Naše Slovensko si uctili 77. výročie vzniku Slovenského štátu. Pred hrob prezidenta prvej Slovenskej republiky Jozefa Tisa prišli na spomienkovú akciu na bratislavskom Martinskom cintoríne Martin Beluský, Natália Grausová a Peter Krupa.

Kotlebovi poslanci si pripomenuli Slovenský štát, traja sa poklonili Tisovi
TASR

Títo poslanci za ĽSNS svoju účasť na podujatí nechceli komentovať. Vznik Slovenského štátu, ale i vtedajšieho prezidenta Jozefa Tisa oslavuje predovšetkým krajná pravica.

ĽSNS informovala, že sa hlásila a vždy sa aj bude hlásiť k prvej Slovenskej republike. "Štrnásty marec je dňom vzniku prvej slovenskej štátnosti a samostatnosti v našich novodobých dejinách. Prvá Slovenska republika bola štátom založeným na národnom, sociálnom a kresťanskom princípe. Na týchto princípoch dnes stojí aj naša strana," uviedol podpredseda ĽSNS Rastislav Schlosár.

Dnes je 77. výročie vyhlásenia Slovenského štátu. K jeho vyhláseniu prišlo po návrate Jozefa Tisa z nemeckého Berlína po demisii vlády premiéra Slovenskej krajiny Karola Sidora a po hlasovaní poslancov na mimoriadnej schôdzi slovenského snemu. Slovenský štát sa od prijatia ústavy 21. júla 1939 nazýval Slovenská republika (1939-1945).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok