Časť Siete sa postavila proti Procházkovi. Ak strana pôjde s Ficom, odídu

TA3 TASR
14.3.2016 13:48

V prípade, ak strana Sieť podpíše koaličnú zmluvu so Smerom, odídeme. Vyhlásila to trojčlenná skupina novozvolených poslancov strany Sieť, ktorá odmieta aktuálny vývoj udalostí v strane.

Beblavý, Macháčková a Petrík

Miroslav Beblavý, Katarína Macháčková a Simona Petrík sa postavili proti šéfovi Siete Radoslavovi Procházkovi. V prípade, že ich strana pôjde do koalície so Smerom, odídu z nej. "Prebiehajúce koaličné rozhovory o vzniku vlády vedenej Smerom sú podľa nás zo strany najvyšších predstaviteľov Siete nielen porušením jasných predvolebných záväzkov a prísľubov, ktoré sme spolu všetci dali, ale sú aj veľmi zlou správou pre Slovensko," vyhlásil Beblavý. 

Bitka o podobu novej vlády síce "vyzerá zle", ale podľa Beblavého ešte nie je prehraná. Novozvoleným poslancom vraj chodia "stovky" podporných mailov. Zriadili webstránku nievmojommene.sk, kde môžu členovia strany Sieť, ale aj iní, vyjadriť svoj názor na aktuálne rozhovory vedenia strany so Smerom.

Ak by vznikla vláda vedená Smerom a Sieť by bola jej súčasťou, Macháčková bude v parlamente pôsobiť ako nezaradená poslankyňa. Beblavý zatiaľ svoje ďalšie pôsobenie nerieši. Petrík sa podľa neho nevzdá poslaneckého mandátu. Bez trojice poslancov nevznikne klub Siete. Na vznik poslaneckého klubu je podľa rokovacieho poriadku treba najmenej osem poslancov.

dsc-1048_0a000002-caaa-a5d2.jpg

V Moste sú vraj súdržní

Odchody z poslaneckého klubu Most-Híd zatiaľ nehrozia, povedal pred rokovaním lídrov Smeru-SD, SNS, Siete a Mosta-Híd šéf strany Béla Bugár s tým, že nikto odchod nenaznačil.

"My máme rozhodnutie celého predsedníctva, všetkých poslancov, ísť rokovať a pretlačiť naše programové priority," povedal
Bugár.

Na otázku, ako vníma vyjadrenie šéfa SaS Richarda Sulíka, že rodiaca sa koalícia je mačkopes,
Bugár odvetil, že zodpovedný politik by mal najprv rozmýšľať, či urobil všetko pre to, aby tu mohla vzniknúť iná vláda, napr. s 90 hlasmi. "Aj Sulík, aj Sieť, aj my a Smer-SD, to by bola absolútne iná vláda. Pán Sulík nevie a necíti tú zodpovednosť," dodal Bugár.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok