Bugár aj Procházka budú v diskusiách s Ficom pokračovať, prekážky nenašli

TA3 TASR SITA
13.3.2016 18:41

Strana Most-Híd a Smer-SD prejavili záujem o vytvorenie stabilnej vlády, potvrdil Robert Fico po spoločnom rokovaní s predsedom strany Most-Híd Bélom Bugárom. Najskôr chcú prerokovať programové priority. Rovnako aj strana #Sieť má záujem pokračovať v rokovaniach so Smerom-SD.

Bugár potvrdil, že sa stretnú opäť

"Sme tu dvaja, ale predpokladáme, že tu budeme štyria," vyjadril sa Bugár. "Sme pripravení rokovať. Najskôr o programových prioritách."

"Prvé rozhovory potvrdzujú, že neexistujú také rozdiely, ktoré by nám neumožňovali pokračovať v tejto diskusii," skonštatoval Fico. Na základe vzájomnej dohody bude Most-Híd so Smerom-SD pokračovať v rokovaniach v pondelok . "Naším cieľom bude dosiahnuť dohodu o prioritách programového vyhlásenia vlády," podotkol Fico.

Zároveň zdôraznili, že personálne otázky neriešili, len programové priority. "Nepadli žiadne mená, žiadne rezorty, žiadne čísla," tvrdí R. Fico. Predseda Mosta-Híd Béla Bugár uviedol, že počas prvého rokovania s víťazom parlamentných volieb 2016 nenašli žiadnu prekážku, pre ktorú by nemohli pokračovať v rozhovoroch. "V pondelok budeme konkrétnejšie hovoriť o programových prioritách," skonštatoval Bugár.

So Sieťou sa Smer zhodol taktiež

Predsedovia strán Smer-SD a Sieť pri spoločnom rokovaní o prípadnom zostavení vlády nenašli prioritu alebo otázku, ktorá by ich rozdeľovala natoľko, že by neboli schopní pokračovať v ďalších rokovaniach, vyhlásil R. Fico po stretnutí s predsedom strany Sieť Radoslavom Procházkom.

"Existujú podmienky, aby sme pokračovali v rozhovoroch medzi stranou Smer-SD a Sieť a som veľmi rád, že aj Sieť sa zajtra v trojčlennej delegácii zúčastní na rokovaní štyroch politických subjektov na Úrade vlády SR," doplnil predseda Smeru-SD.

Procházka uviedol, že rozhodnutie predsedníctva rokovať so Smerom bolo odsúhlasené jednomyseľne všetkými zúčastnenými a nateraz nechce špekulovať o tom, či odídu niektorí členovia zo #Siete. "Nemám najmenší dôvod si myslieť, že by Sieť nemala poslanecký klub," dodal.

Podpredsedníčka strany Katarína Macháčková už avizovala, že ak bude #Sieť spolupracovať so Smerom-SD, vzdá sa svojho členstva.

Milí priatelia, len v piatok som si prevzala osvedčenie o zvolení za poslanca NR SR a už stojím pred zásadným rozhodnutí...

Posted by Katarína Macháčková on 13. marec 2016

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok