Matovičovci sú sklamaní, Most i Sieť pripúšťajú nemožnosť pravicovej vlády

SITA
12.3.2016 16:16

Z aktuálneho postoja strany SNS je sklamaná strana OĽaNO - NOVA. Podľa strany Most-Híd rozhodnutie SNS znamená možnosť nevytvorenia stabilnej pravicovej vlády.

Matovičovci sú sklamaní, Most i Sieť pripúšťajú nemožnosť pravicovej vlády
TASR

Hrozia predčasné voľby?

Na výsledky snemu národniarov reagovalo aj hnutie OĽaNO-NOVA, ktoré je sklamané zo stanoviska SNS. "Napriek tomu sa SNS stále môže rozhodnúť, či pôjde v šľapajach Jána Slotu, alebo spoločne s ľuďmi ocenenými za statočný boj proti korupcii v našom poslaneckom klube, vytvorí vládu pre ľudí, a nie zbohatlíkov v pozadí," uvádza sa v stanovisku strany OĽaNO - NOVA, ktoré médiám poskytol hovorca strany Dano Mitas. V strane zároveň veria, že žiadna demokratická strana nepodľahne pokušeniu vládnuť so stranou Smer a nepodvedie takto svojich voličov.

Podľa strany Most-Híd rozhodnutie SNS znamená možnosť nevytvorenia stabilnej pravicovej vlády. "Úradnícka vláda, ktorú pripúšťa SNS, znamená predčasné voľby. Ich výsledkom by bolo posilnenie extrémistických síl, čo strana Most-Híd jednoznačne odmieta," uviedol hovorca strany Matej Kováč.

Sulík chce s Dankom rokovať

Sieť nachádzala jedinú možnosť na presadenie svojho plánu fungujúceho štátu v stredopravej vláde. Po zániku tejto možnosti v priamom prenose budú o akejkoľvek inej ceste musieť rokovať orgány Siete. Uvádza sa tak v stanovisku strany, ktoré poskytla hovorkyňa Karolína Ducká. "Jedinou ambíciou Siete zostáva fungujúci štát, v ktorom sa nekradne, a ktorý zdvíha kvalitu vlastných služieb," dodala strana.

K rozhodnutiu strany SNS, ktorá tvrdí, že ak sa Smeru nepodarí zostaviť vládu, podporia úradnícku vládu, sa strana SaS vyjadrí až po stretnutí lídrov strán Richarda Sulíka a Andreja Danka. Uviedla to hovorkyňa strany Katarína Svrčeková.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok