Sulíkovi sa pozdávajú podmienky Siete, musí riešiť svoj európsky mandát

TA3 TASR
11.3.2016 13:05

Priority strany Sieť, ktoré musia byť podľa jej šéfa Radoslava Procházku v programovom vyhlásení novej vlády, sú rozumné a triezve. Týchto osem priorít tvorí dobrý základ pre ďalšie vyjednávanie, povedal novinárom líder SaS Richard Sulík, ktorý si prebral osvedčenie o zvolení za poslanca.

Sulíkovi sa pozdávajú podmienky Siete, musí riešiť svoj európsky mandát
TASR/Martin Baumann

Konflikt záujmov

To, že je zároveň europoslancom, čo je nezlučiteľný post s členom NR SR, si uvedomuje a vyrieši to v pondelok. "Neujal som sa ešte mandátu poslanca NR SR, takže nie som v konflikte. Mám teraz niekoľko dní čas, ale je samozrejmé, že nemôžem byť poslancom aj tam aj tam. Budem to proaktívne riešiť," uistil.

Líder #Siete Radoslav Procházka po štvrtkovom predsedníctve strany oznámil, že bude presadzovať osem bodov, ktoré by sa mali dostať do programového vyhlásenia novej vlády.

Osem priorít Siete

#Sieť navrhuje, aby súčasťou vládneho programu bolo prijatie protischránkového zákona, schválenie osobnej hmotnej zodpovednosti politikov, zníženie dane z príjmu fyzických aj právnických osôb, predĺženie poberania príspevku na starostlivosť o dieťa z troch na päť rokov, servisný balíček pre podnikateľov, ktorého súčasťou bude aj úplné zdobrovoľnenie gastrolístkov, zrušenie dane zo straty a zvýšenie paušálnych výdavkov pre remeselníkov a poľnohospodárov.

#Sieť ďalej žiada urýchlenie výstavby R2 na Hornej Nitre, R3 na Orave a R4 na Zemplíne. Medzi prioritami je aj zvýšenie potravinovej sebestačnosti Slovenska na úroveň priemeru krajín EÚ, nárast verejnej investície do školstva o 30 percent v priebehu štyroch rokov a skrátenie čakacích lehôt na zdravotné výkony a umiestnenie do domovov sociálnych služieb.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok