Kollár bude trvať na tom, aby sa ministrom vnútra stal Lipšic

TA3 TASR
11.3.2016 12:26

Šéf hnutia Sme rodina Boris Kollár nežiada žiadne ministerstvo v prípadnej pravicovej vláde, bude však trvať na tom, aby sa ministrom vnútra stal Daniel Lipšic.

Kollár bude trvať na tom, aby sa ministrom vnútra stal Lipšic
SITA/Marko Erd

Je za fotografiami Trnka?

Povedal to Kollár novinárom po tom, ako si prevzal osvedčenie o zvolení do NR SR. Kollár je totiž presvedčený, že za kauzou fotografií, na ktorých je spolu s odsúdeným bossom bratislavského podsvetia Jurajom Ondrejčákom alias Piťom, sú ľudia okolo Mariána Kočnera a Tomáša Rajeckého a ich údajné napojenie na bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku. "Boja sa Daniela Lipšica, preto budem trvať na tom, aby bol ministrom vnútra.

pitokollar_0a000002-c8e7-4668.jpg

Kollár zároveň odmietol Rajeckého tvrdenie, že na Kubu, kde fotografie vznikli, šiel spolu s Piťovcami, nie s priateľkou, ako to tvrdil médiám. "Nie, na Kube som nebol s nimi, bol som tam s priateľkou. Mám na to dvoch svedkov, ktorí potvrdia moju verziu," dodal Kollár.

Lepšie snímky s mafiou ako mafia

K fotografiám sa vyjadril aj líder OĽaNO-NOVA Igor Matovič po tom, ako si taktiež prezval osvedčenie o zvolení za poslanca NR SR. "Pravicové strany si budú musieť vybrať, či chcú spolupracovať s človekom, ktorý má fotku s mafiánmi, alebo s mafiou," vyhlásil.

"Samozrejme, že ma to mrzí. Politika je bohužiaľ o menšom zle. Ľudia rozdali karty a teraz nebudeme skúšať donekonečna nové voľby, kým to vyjde," uzavrel Matovič.

Lipšic: V zločineckých kruhoch je panika

Lipšic Kollárove fotografie komentovať nechcel. "Nie som v pozícii, aby som nad niekým iným moralizoval," uviedol. On sa s mafiánmi "pravdepodobne nefotil". "Aj keď musím povedať, že partner jednej finančnej skupiny bol mojím spolužiakom na gymnáziu," povedal Lipšic. Na otázku, ako by reagoval, keby sa na fotografiách s mafiou objavil niekto zo Smeru-SD, odvetil, že "ktokoľvek prekročí zákon z trestnoprávneho hľadiska, bude musieť niesť trestnoprávnu zodpovednosť".

Bývalý minister vnútra opäť zopakoval, že v zločineckých kruhoch a v prostredí finančných skupín vládne panika. Majú podľa neho záujem o to, aby nevznikla pravicová vláda, pretože im pôjde po krku. Lipšic im odkazuje, že zavedie trestnoprávnu zodpovednosť aj pre vysokopostavených politikov či finančníkov. "Je a bude to vojna nervov, a ja mám tie nervy pevné," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok