Most-Híd a SMK idú rokovať o možnej spolupráci

TASR
11.3.2016 09:23

Strany Most-Híd a SMK sa budú 14. marca dohadovať o možnej budúcej spolupráci. Neformálne informatívne stretnutie inicioval Most-Híd. Chce na ňom informovať SMK o plánoch do budúcnosti. Vie si predstaviť spoluprácu v regionálnych voľbách.

Spájať sa však nechce. "Význam takéhoto kroku nevidíme," uviedol hovorca Mosta-Híd Matej Kováč.

SMK ide na rokovanie s rôznymi formami, ale aj podmienkami možnej spolupráce. "Naším cieľom je, aby občania maďarskej národnosti a južného Slovenska mali po budúcich parlamentných voľbách silné zastúpenie v NR SR," vyhlásil tlačový odbor SMK.

Od stretnutia očakáva otvorenie rozhovorov, konštruktívny priebeh a možnosť pokračovania v rokovaniach. "Voľby 5. marca ukázali, že navzájom sa potrebujeme na to, aby sme plnili svoje programové ciele," doplnila SMK.

Po parlamentných voľbách zostala SMK opäť mimo parlamentu. Hlas jej odovzdalo 4,04 percenta voličov (105.495 hlasov). Mostu-Híd sa podarilo prekročiť päťpercentnú hranicu pre vstup do parlamentu. So ziskom 6,5 percenta (169.593 hlasov) obsadí v snemovni 11 kresiel.

Most-Híd však výsledok nepotešil. Strana očakávala dvojciferné číslo. Predseda Béla Bugár vyhlásil, že výsledok pod osem percent nebude dobrý.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok