Novozvolený poslanec kotlebovcov mal na diskotéke dobiť cudzinca

TA3 TASR SITA
10.3.2016 16:03

Zabite toho negra! S týmto zvolaním mal novozvolený poslanec parlamentu za ĽSNS nadránom na diskotéke napadnúť cudzinca. Spolu s bratrancom ho mali biť päsťami aj kopať do brucha a hlavy. Nádejný politik Andrej Medvecký tvrdí, že je nevinný.

Bili ho päsťami a kopali ho do hlavy

Okresný súd v Námestove odročil hlavné pojednávanie s obžalovaným poslancom za Ľudovú stranu - Naše Slovensko Andrejom Medveckým na 12. mája. Medvecký je aj s bratrancom obžalovaný z výtržníctva a ublíženia na zdraví. Zbitý Lenny Cruz z Dominikánskej republiky žiada za ujmu na zdraví odškodné 10-tisíc eur, údajní útočníci však vinu popierajú.

Incident sa podľa obžaloby stal 1. novembra 2014 pred podnikom Imperia v Námestove. Podľa očitých svedkov práve Medvecký inicioval napadnutie Lennyho Cruza. Po výkrikoch: „Zabite toho negra, nemá tu čo robiť. Toto je tvoj koniec!“ si naňho kľakol a bil ho päsťami. Zároveň jeho bratranec kopal Lennyho do brucha a hlavy.

Lenny Cruz sa po tejto bitke musel liečiť 30 dní a ako uviedol, prišiel aj o prácu v Rakúsku. Obžalovaní tvrdia, že k žiadnej bitke nedošlo a sú nevinní. Dokonca pred súdom povedali, že „ľudí inej farby majú veľmi radi a vychádzajú s nimi až moc dobre, pretože aj to sú ľudia“.

Už je v podmienke pre alkohol

Očakávalo sa, že súd by mohol vyniesť rozsudok. Samosudkyňa stihla vypočuť všetkých svedkov okrem jedného, ktorý na pojednávanie neprišiel. Prokurátor navrhol prečítať jeho výpoveď z prípravného konania. Obhajoba však žiadala svedka predviesť a vypočuť, súd preto pojednávanie odročil. 

Prokurátor zatiaľ nevedel špecifikovať, aký trest obžalovaným hrozí. Ako ale upozornil, obžalovaný Medvecký je v podmienke za šoférovanie pod vplyvom alkoholu.

Lenny Cruz pochádza z Dominikánskej republiky a pracuje a žije v Rakúsku so Slovenkou z Hornej Oravy. V Suchej Hore boli v novembri 2014 navštíviť rodičov partnerky a v Námestove sa boli zabaviť na diskotéke. Práve v obci Suchá Hora, odkiaľ Lennyho partnerka pochádza, vyhrala v sobotňajších voľbách Ľudová strana - Naše Slovensko a práve jej žilinský krajský predseda Medvecký bol zvolený za poslanca Národnej rady.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok