Sklamaný Beblavý končí vo vedení Siete, Procházka reaguje slovami o vrabcoch

TA3 SITA TASR
9.3.2016 16:20

Vážne narušenie dôvery v predsedu strany je dôvodom, prečo Miroslav Beblavý končí ako podpredseda strany Sieť. Beblavý to oznámil prostredníctvom sociálnej siete Facebook. Radoslav Procházka reagoval slovami o kŕdli vrabcov.

V strane zostáva, môže to ale prehodnotiť

Miroslav Beblavý sa vzdal funkcie podpredsedu #Siete. "Dôvodom je vážne narušenie mojej dôvery v predsedu strany Radoslava Procházku, ktoré vyplýva nielen z medializovaných informácií, ale aj z priebehu pondelkového predsedníctva strany," vysvetľuje.

Beblavý tvrdí, že cíti záväzok voči 36.485 voličom, ktorí mu dali osobne svoj hlas, ale aj 146.205 voličom, ktorí dali hlas #Sieti. Preto zostáva poslancom NR SR za #Sieť.
Svoje stanovisko by prehodnotil, "ak by sa vedenie strany napriek svojim sľubom, potrebám Slovenska a vôli voličov zjavne vyjadrenej vo voľbách rozhodlo vytvoriť vládu so stranou Smer-SD".

Priatelia, prave som sa vzdal funkcie podpredsedu strany SIET. Dovodom je vazne narusenie mojej dovery v predsedu strany...

Posted by Miroslav Beblavy on 9. marec 2016

Andrea • 7 minút

Rokoval s Robertom, ale Kaliňákom

Šéf Siete Procházka po voľbách odmietal, že plánuje rokovať so Smerom o novej vláde. Nový Čas ho však vyfotografoval pri údajnej ceste na Úrad vlády. Procházka napokon priznal, že so Smerom rokoval, vraj sa však stretol len s Robertom Kaliňákom a nie s Robertom Ficom.

"Stretnutie bolo absolútne nedôležité. Aj jeho výsledok, aj jeho priebeh. Súčasťou mojej práce ako predsedu parlamentnej strany je neformálna komunikácia s predstaviteľmi iných strán. Je to nielen moje právo, ale aj povinnosť voči strane a voličom,"
zdôraznil Procházka s tým, že to bol osobne on, kto dal návrh predsedníctvu Siete odmietnuť rokovania o zostavení vlády so Smerom, pričom tento návrh prešiel.

Nerozpŕchnu sa po výstrele vzduchovky

„Sieť nie je kŕdeľ vrabcov, ktorý sa rozpŕchne pri prvom výstrele zo vzduchovky," uviedol vo svojej reakcii na Beblavého Prochazka. "Naopak, všetky svoje vnútorné témy si vyriešime v súlade s našimi pravidlami a procesmi," pokračoval.

Podľa neho sú tí, ktorí túžili "po rýchlom úspechu a úžitku" sklamaní, ale jadrom Siete vraj sú a zostanú ľudia, ktorí z nej urobia "dlhý a dobrý príbeh".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok