Fico má jasný plán. Predstaví ho po stretnutí s prezidentom

TA3 TASR
8.3.2016 07:11

Robert Fico sa stretne s prezidentom Andrejom Kiskom ako posledný z lídrov strán, ktoré sa dostali do parlamentu. Stretnutie sa na žiadosť Fica uskutoční až v stredu, vzhľadom na jeho neskorý návrat z Bruselu.

SNS sa zúčastní rokovaní

Slovensko potrebuje v najbližších mesiacoch podľa premiéra predovšetkým zmysluplnú a stabilnú vládu. Uviedol to po skončení mimoriadneho summitu v Bruseli.

SaS, OĽaNO-NOVA, Sme rodina-Boris Kollár, Most-Híd aj Sieť odmietli prípadnú vládu so Smerom. SNS avizovala, že sa rokovaní zúčastní.

"Predstavte si, že by sa tak správal každý, ako sa správajú niektorí politici na Slovensku. Jedno vyhlásenie za druhým, klebety, teoretické úvahy," poznamenal Fico na margo ich vyjadrení, pričom na ne odmietol reagovať.

Rešpektuje rozhodnutie voliča

Avizoval, že on má v hlave jasno, pričom verejnosti predstaví svoj postoj a víziu až po rokovaní s prezidentom, ktorý už deklaroval, že Fica ako víťaza volieb poverí zostavením nového kabinetu.

Premiér rovnako nechcel komentovať motívy ľudí, pre ktoré sa rozhodli pre konkrétnu stranu. "Rešpektujem aj rozhodnutie voliča, ktorý mohol povedať, že zvolím tohto – aspoň bude sranda," konštatoval.

Poukázal na to, že predstavitelia predmetných strán boli spolu iba niekoľko minút, počas ktorých sa ale stihli niekoľkokrát pohádať. "Neviem, či si Slovensko môže dovoliť takýto luxus," uviedol Fico.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok