Sulík si nevie predstaviť úradnícku vládu, je pripravený vládnuť

TASR TA3 SITA
6.3.2016 04:11

Prezident SR Andrej Kiska poverí zostavením vlády víťaza volieb, a to bude bez diskusie strana Smer-SD. Vyhlásil to predseda SaS Richard Sulík s tým, že ak vládu Robert Fico zostaví, tak je vybavené, ale ak nie, tak nastupuje SaS.

Sulík si nevie predstaviť úradnícku vládu, je pripravený vládnuť
SITA/Martin Medňanský

"Ak budú všetky hlasy sčítané, uvidíme. Úradnícku vládu si ale neviem rozumne predstaviť. Sme pripravení prevziať zodpovednosť a regulárne vládnuť. A to na základe programového vyhlásenia vlády, na ktorom sa musíme dohodnúť. Ak budeme presadzovať to isté, Agendu 2020, vtedy do toho ideme a nepotrebujeme žiadnu úradnícku vládu," dodal Sulík.

Do centrály SaS zavítal aj Daniel Lipšic (OĽaNO-NOVA). "Je mi ľúto výsledku KDH a bola by škoda, ak by v parlamente chýbalo. Ako to bude, dozvieme sa o pár hodín," povedal.

Predseda OĽaNO-NOVA Igor Matovič, ktorý tiež prišiel do centrály liberálov, je presvedčený, že na výsledku strán ako OĽaNO-NOVA a SaS sa prejavila jasná rétorika odmietania Smeru-SD. "Ostatní sa vykrúcali a dostali zaslúžene na frňáka," uzavrel.

Pozrite si celú tlačovú besedu

Bude päťkoalícia?

Líder liberálov si napríklad vie predstaviť koalíciu s piatimi stranami. „Päť pre mňa nie je číslo, ktoré by malo byť neprijateľné. V roku 2010 sme boli dokonca šiesti. Netreba robiť z piatich drámu. Čo je dôležité, zmluvy robia priateľov. Musíme robiť korektné dohody a tie sa musia dodržiavať a potom tam môžeme byť aj piati. Bez problémov. Nedá sa to nafukovať donekonečna s malými stranami, ale musíme počkať na výsledky,“ poznamenal Sulík.

Spoluprácu so Smerom a ĽSNS vylúčil. „Treba to rešpektovať, volič rozhodol, vybavená vec. Svedčí to o tom, že štandardné strany príliš málo zohľadňovali vôľu voličov, tu je výsledok,“ komentoval Sulík výsledok strany Mariana Kotlebu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok