Voľby v Jasnej boli atrakciou, pre veľký záujem museli dodať ďalšie lístky

TA3 TASR
5.3.2016 12:41

Parlamentné voľby prebiehali od siedmej rána aj v Jasnej, kde sa stali doslova atrakciou. Pod Chopkom volilo v rámci Slovenska najviac ľudí s voličskými preukazmi. Ovplyvnil to svetový šampionát v alpskom lyžovaní.

Parlamentné voľby boli v mestách a obciach na Liptove pokojné. Jednotlivé okrskové volebné komisie nezaznamenali žiadne podnety či narušenia priebehu volieb. V Liptovskom Mikuláši je vyšší počet voličov s voličskými preukazmi.

"Všetko je v poriadku. Na niektorých okrskoch sme akurát zaznamenali zvýšený záujem zo strany voličov - turistov, tak ako sme predpokladali. Vyšší záujem je napríklad v Demänovskej Doline, Demänovej, Bodiciach či Pavčinej Lehote. Tu sme aj dodávali hlasovacie lístky, pretože ich bolo nedostatok," povedal zapisovateľ okresnej volebnej komisie v Liptovskom Mikuláši Martin Králik.

V okrese Liptovský Mikuláš je 96 volebných okrskov. Obce Bobrovec, Važec a Východná majú po dva volebné okrsky, ostatné obce majú po jednom volebnom okrsku. Mesto Liptovský Hrádok ich má sedem a Liptovský Mikuláš 32. Priamo v Ružomberku môžu ľudia voliť v 24 okrskoch, obce v ružomberskom okrese majú dovedna 34 okrskov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok