Kiska hovorí o najdôležitejších parlamentných voľbách desaťročia

TASR
2.3.2016 21:44

Nezúčastniť sa volieb podľa prezidenta Andreja Kisku často znamená podporiť tých, ktorých najviac kritizujeme. Uviedol to v príhovore v RTVS v rámci ktorého vyzval občanov na využitie ich hlasovacieho práva.

Kiska hovorí o najdôležitejších parlamentných voľbách desaťročia
SITA/Urban Klement

Ako bude vyzerať Slovensko

"V parlamentných voľbách v sobotu to pre mnohých nebude jasná voľba. Ani nebudeme rozhodovať o svojich ideálnych predstavách. Rozhodneme však o tom, ako bude vyzerať Slovensko o štyri roky," konštatoval.

Pripomenul, že pôjde o dlhý čas v zložitom období v Európe, vo svete, ale aj z hľadiska riešenia dlhodobých domácich problémov. "V sobotu rozhodnete, ktorým stranám a akým ľuďom dáte mandát na to, aby najbližšie štyri roky konali zodpovedne, rozvážne, múdro aj kvalifikovane. A hoci sú každé voľby dôležité, myslím si, že pôjde vo viacerých ohľadoch o najdôležitejšie parlamentné voľby tohto desaťročia," upozornil.

Prezident si uvedomuje, že pre mnohých voličov pôjde iba kompromis, je však presvedčený o tom, že si na kandidátkach môžu vybrať a podporiť takých ľudí, ktorých si vážia a dôverujú im.

Volebné moratórium

Súčasne dúfa, že politici od štvrtkového rána dodržia 48- hodinové volebné moratórium a nezneužijú žiadne plánované či neplánované udalosti v prospech alebo neprospech ktorejkoľvek politickej strany.

Podľa Kisku sa nedá vylúčiť, že o novej podobe parlamentu, ako aj o zložení vlády, napokon rozhodne niekoľko desiatok alebo stoviek hlasov.

"O tom, ako bude Slovensko vyzerať o štyri roky, môžu naozaj rozhodnúť hlasy každého z nás. Tých z nás, ktorí voliť pôjdu, ale aj tých, ktorí nepôjdu," podotkol s tým, že pri vyššej volebnej účasti budú politici cítiť aj väčší záväzok pri zostavovaní programového vyhlásenia budúcej vlády a pri výkone ich mandátu v parlamente.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok