Prieskum: Najvernejších voličov má Smer a Kotleba

TA3
18.2.2016 22:06

Tri týždne pred voľbami viac ako polovica voličov pripustila, že do volieb môže svoju preferovanú stanu ešte zmeniť. Vyplýva to z výsledkov prieskumu agentúry AKO. Respondenti v prieskume odpovedali na otázku: vybrali ste si jednu z politických strán, aké pevné je toto vaše rozhodnutie?

Najvernejších voličov má strana SMER-SD. Dvaja z troch jej voličov už svoju voľbu za žiadnych okolností nezmenia. Svoje rozhodnutie už určite nezmení šesť z desiatich voličov Kotlebovej Ľudovej strany - Naše Slovensko a takmer polovica z voličov OĽaNO-NOVA.

Pevne rozhodnutá o svojej voľbe je aj takmer polovica z voličov Kresťanských demokratov. O niečo menej verných voličov majú strany SNS a SME rodina-Boris Kollár, o ktorých je pevne rozhodnutých 39 percent opýtaných voličov.  O voľbe strany Most-Híd je pevne rozhodnutá takmer tretina voličov.

Najmenej stabilných voličov majú strany SaS a SIEŤ. Sedem z desiatich súčasných voličov liberálov z SaS pripustilo ešte možnú zmenu svojho rozhodnutia. Osem z desiatich súčasných voličov strany Sieť si to ešte tiež  môže rozmyslieť.

Z výsledkov prieskumu agentúry AKO vyplýva, že celkovo je o svojej voľbe strany pevne rozhodnutých 47% respondentov. 53 percent opýtaných pripúšťa, že môže ešte svoje rozhodnutie zmeniť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok