Procházka povedal definitívne nie Smeru, chce novú energiu v politike

TASR
14.2.2016 14:33

Strana #Sieť nepôjde do vlády so Smerom. Povedal to v diskusnej relácii V politike predseda strany Radoslav Procházka.

Procházka povedal definitívne nie Smeru, chce novú energiu v politike
TASR

Potreba kompaktnej zostavy

"Hovoríme definitívne nie Smeru. Nenachádzame najmenší dôvod veriť tomu, že by sa tie kľúčové veci s nimi dali spraviť," vysvetlil Procházka. Za priority označil hmotnú zodpovednosť politikov a vylúčenie schránkových firiem z verejného sektora.

Pripomenul, že Smer označil za štandardné strany KDH, Most-Híd a SNS, #Sieť nie. "My so štandardom, ktorý ponúka stará politika, nie sme spokojní, chceme ho nahradiť novou krvou, novou energiou," zdôraznil Procházka.

Šéf #Siete hovorí o potrebe kompaktnej zostavy. "Čím kompaktnejšia bude táto zostava, tým skôr môžeme urobiť lepší štát," povedal líder #Siete, ktorý by chcel sústrediť pravicu do kompaktnej zostavy.

Garantuje stabilitu klubu

Podľa Procházku je reálna možnosť pevnej vlády, ktorá sa bude sústreďovať na pomoc ľuďom, ktorí budovali a tvoria štát. "A nie tým, ktorí balia bankovky do alobalu," dodal. Nazdáva sa, že je tu nádej pre Slovensko nadýchnuť sa a pohnúť sa dopredu. "Pýtame si poverenie na zostavenie vlády," zdôraznil.

Procházka garantuje stabilitu budúceho poslaneckého klubu jeho strany. "Lebo sú to ľudia, ktorých spoločne motivuje to, že chcú lepšie fungujúci štát," vysvetlil.

Ak by #Sieť rokovala o vstupe do vlády, bude trvať na hmotnej zodpovednosti politikov a vylúčení schránkových firiem z verejnej sféry. "My tie peniaze potrebujeme na lepšie zdravotníctvo, školstvo, na lepšiu infraštruktúru, na lepšie fungovanie štátu," vyhlásil.

Tieto opatrenia chce strana prijať za prvých 100 dní vlády. Plánuje tiež podporovať rodiny, dať pracujúcim slobodný vzduch, zaostalým regiónom zas rozvojové možnosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok