K bojkotu "príliš bielych" Oscarov sa pripojil ďalší herec

ČTK
21.1.2016 19:46

Americký herec Will Smith oznámil, že aj on bude budúci mesiac bojkotovať slávnostné odovzdávanie filmových Oscarov.

K bojkotu "príliš bielych" Oscarov sa pripojil ďalší herec
SITA/AP

Nasleduje svoju manželku

Pripojil sa tak k svojej manželke Jade Pinkett Smithovej a iným,  ktorí sa rozhodli Oscarov nezúčastniť na protest proti mizivému počtu nominovaných inej než bielej pleti. Napríklad vo všetkých hereckých kategóriách sa už druhým rokom neobjavil nikto tmavej pleti.

"Moja manželka tam nejde a vyzeralo by podivne, keby som sa objavil po boku Charlize Theronovej," povedal Smith v relácii televízie ABC Good Morning America. "Hovorili sme o tom, ale v tejto situácii by nám nerobilo dobre tam stáť a tváriť sa, že všetko je v poriadku."

Nová vlna kritiky

Smith, ktorého minula nominácie za futbalovú drámu Diagnóza: Šampión, pritom trvá na tom, že jeho rozhodnutie bojkotovať odovzdávania Oscarov nemá nič spoločného s ním osobne. "Ide o deti, ktoré sa na ten program budú pozerať a neuvidia nikoho, kto by ich tam zastupoval," dodal.

O bojkote ceremónie uvažuje tiež jeden z nominovaných - Mark Ruffalo bojujúci o sošku za vedľajšiu úlohu vo filme Spotlight. "Zvažujte to," povedal Ruffalo BBC News. "Ráno sa zobudím a popremýšľam, ako toto najlepšie vyriešiť," dodal Ruffalo.

Ak by sa niekto z nominovaných pripojil k bojkotu, znamenalo by to novú kapitolu v silnejúcej vlne kritiky na adresu Oscarov. Už vlani sa objavovilo obdobné volanie po bojkote, ale Spike Lee a Will Smith s manželkou sú prví zo známych osôb, ktorí chcú túto hrozbu skutočne vyplniť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok