PR správa

Kde si vybrať dobrú americkú hypotéku?

PR
5.1.2016 16:51

Americká hypotéka je bezúčelový hypotekárny úver, ktorý ponúkajú spravidla banky a ide o úver dlhodobého charakteru, ktorý vyžaduje ručenie nehnuteľnosťou. Technicky síce ide o spotrebný úver zabezpečený nehnuteľnosťou, ale parametrami sa viac podobá na hypotéku.

Kde si vybrať dobrú americkú hypotéku?

Čo to sú tie americké hypotéky

Americké hypotéky sa využívajú najmä na bezúčelové použitie finančných prostriedkov vo väčšom objeme. Na rozdiel od spotrebných úverov, ktoré by sa mohli zdať ako podobný produkt, v prípade amerického hypoúveru sa jedná o dlhodobý úverový produkt so splatnosťou aj na 20 alebo 25 rokov a najmä ide o úver na vyššie sumy peňazí, obvykle aj niekoľko desiatok tisíc €.

Tento druh hypotéky majú v ponuke takmer všetky banky u nás, ktoré ponúkajú aj bežné hypotekárne úvery. Podobne ako v prípade hypoték, ak si chcete požičať americký hypoúver, musíte mať dostatočný príjem na jeho splatenie a treba sa pripraviť tiež na to, že banka si Vás overí z hľadiska aktuálnej finančnej situácie ako aj z hľadiska možných záväzkov z minulosti. Overovanie bonity a registrov je tiež pravidlom.

Kde sa dajú tieto úvery získať

Okrem už spomínanej ponuky bankových úverov môžu niekedy poskytovať pôžičky podobného typu aj niektorí nebankoví poskytovatelia, najmä väčšie a známejšie nebankové spoločnosti. Ide napríklad o Slovenskú požičovňu alebo o Úver4you, kde je možné získať typovo veľmi podobné bezúčelové úvery aj s dlhšou dobou splatnosti, samozrejme aj s nutnosťou ručenia nehnuteľnosťou. V každom prípade, v prípade nebankových spoločností si požičiavajte len od poskytovateľov, ktorí majú licenciu od NBS.

Bežný klient však môže mať často krát problém s tým, že ponuka poskytovateľov môže byť príliš široká alebo málo prehľadná a nie je tak efektívne tráviť čas študovaním alebo osobnou návštevou a zisťovaním podmienok, parametrov a limitov u každého poskytovateľa alebo veriteľa. Z hľadiska času ale aj energie by bolo najlepšie nájsť porovnanie na jednom mieste aj s prehľadným a jasným vysvetlením podmienok.

Prehľad možností a jednoduché porovnanie hypoték

Práve preto prichádza porovnanie hypotekárnych úverov formou jednoduchého spotrebiteľského článku na známom spravodajskom portále webnoviny.sk, konkrétne v časti Americké hypotéky a ich možnosti. Na jednom mieste sa ako spotrebiteľ dozviete všetko dôležité, čo potrebujete vedieť o tomto druhu úveru, čiže nielen nejaké porovnanie čísel, ale komplexný pohľad na problematiku amerických bezúčelových hypoték.

Daný článok kompletne porovnáva poskytovateľov z radov bánk ale aj nebankových spoločností, ktorí majú vo svojom portfóliu finančných produktov tento druh hypotéky. Nie je ak problém dozvedieť sa o ponuke napríklad Tatra Banky, ČSOB banky, ale aj menších bánk ako sú napríklad mBank či OTP Banka. Samozrejmosťou je aj recenzia a porovnanie nebankových možností.

Prečo venovať čas porovnaniu

Aby ste získali prehľad o úverovom produkte, nemusíte študovať obsiahle brožúry bánk a iných poskytovateľov. Do problematiky sa dostanete vďaka veľmi efektívne a zrozumiteľne spracovanému textu v zmienenom článku, pričom vďaka konkrétnemu porovnaniu a opisu jednotlivých produktov v každej banke získate potrebný prehľad o možnostiach. Článok je nestranný a porovnáva tak výhody, ako aj nevýhody poskytovateľov.

Nezabudnite, že:

  • Najdrahšie Vás bude stáť najrýchlejšie riešenie a preto ak sa zaujímate o možnosti získania americkej hypotéky, venujte tých niekoľko minút preštudovaniu ponuky
  • Neberte hneď prvú ponuku a nechajte si čas na rozmyslenie
  • Pokiaľ máte dostatočnú bonitu a v poriadku aj záväzky či finančnú minulosť, obráťte sa najlepšie na banky, ktoré majú najvýhodnejšie úroky; nezabudnite ale aj na zabezpečenie hypotéky
  • Vďaka rýchlemu a jednoduchému porovnaniu nielen úrokov, ale aj nefinančných parametrov, je možné nájsť ten správny produkt

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok