Corgoň liga - Banská Bystrica - Košice 0:0

SITA, TA3
3.4.2012 19:47

Zaujímavý moment sa udial na Štiavničkách už v 40. sekunde, keď v strede hracej plochy košický obranca Dokovič v snahe zasiahnuť loptu kopol od hlavy útočníka Dukly Matúša a rozhodca mu bez váhania udelil červenú kartu.

Futbal - Corgoň liga - 25. kolo - utorok:

Dukla Banská Bystrica - MFK Košice 0:0 
ŽK: 23. Gyömbér, 34. Laksík, 73. Rejdovian - 63. Sekulič, 81. Tofiloski, 89. Kavka, ČK: 1. I. Djokovič (Košice) za kopnutie súpera, rozhodovali: Šuniar - Mókoš, Borsányi, 1480 divákov 

Zostavy: 
Banská Bystrica: Belic - M. Turňa (33. Rejdovian), Gyömbér, Poljovka, T. Hučko - Marek Hlinka - M. Pančík, Považanec (46. Slančík), Brašeň - Laksík, M. Matúš (72. M. Kuzma) 
Košice: Tofiloski - Mikuláš Tóth, Kavka, I. Dokovič, Sekulič - Šinglár - Pačinda (90.+ Bukata), Diaby (75. Karaš), K. Kuzma, Viazanko - Škutka (27. Ostojič) 

Zaujímavý moment sa udial na Štiavničkách už v 40. sekunde, keď v strede hracej plochy košický obranca Dokovič v snahe zasiahnuť loptu kopol od hlavy útočníka Dukly Matúša a rozhodca mu bez váhania udelil červenú kartu. Banskobystričania tak hrali hneď od úvodnej minúty vo výhode o jedného hráča v poli, ale na ihrisku spočiatku nedominovali. V 12. min sa po chybe domácej defenzívy ocitol vo veľkej šanci Viazanko, ale v šestnástke sám pred brankárom Belicom neuspel. Dukla ožila až po štvrťhodine hry, vytvorila si niekoľko štandardných situácií, Brašeň spoza pokutového územia mieril bez prípravy vedľa a po dvoch rohových kopoch Pančíka sa neujali ani hlavičky Gyömbéra. V 23. min Gyömbér faulom vyradil z hry útočníka Košíc Škutku, ktorého musel nahradiť Ostojič. Z následného priameho kopu z vyše dvadsiatich metrov mieril Kamil Kuzma nebezpečne, avšak tesne vedľa. V 30. min nevyšiel hosťom brejk po spolupráci Diabyho s Viazankom. Banskobystrickí futbalisti sa snažili pretaviť prevahu do šancí, ale s finálnou prihrávkou mali značné problémy. Záver polčasu "oživila" iba sanitka, ktorá odviezla zraneného Škutku do nemocnice.

Do druhého polčasu poslal tréner Dukly Zaťko na trávnik na oživenie ofenzívy ďalšieho útočníka Slančíka, čo sa mu aj čiastočne podarilo. Najprv sa však hneď po zmene strán prezentoval tvrdou strelou z väčšej vzdialenosti Hlinka, lopta si nenašla cestu medzi žrde. Domáci mali stále územnú prevahu, ale šance neprichádzali. Košice hrozili z brejkov, po jednom z nich z rohu šestnástky mieril nepresne Pačinda. Gólová šanca prišla až v 61. min, Hučko poslal ideálnu loptu z ľavej strany na hranicu päťky, kde zakončoval voľný Laksík, ale slabšiu loptu Tofilovski kryl. Trápenie Dukly mohol ukončiť v 80. min Hučko, loptu po jeho strele z asi dvadsiatich metrov vyboxoval brankár Košíc a následne zblízka Hlinka mieril nepochopiteľne vedľa. Potom sa dostal ešte do šance na hranici pokutového územia Laksík, jeho strelu Tofilovski taktiež kryl. Recept na gól nenašiel ani v 88. min Brašeň, keď mieril do žrde. O pár sekúnd ho v pokutovom území fauloval Kavka a domáci mohli rozhodnúť z penalty. Poljovka ale opäť poslal loptu do žrde. Košičania tak v oslabení získali pod Urpínom cenný bod za bezgólovú remízu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok