Corgoň liga - Trnava - Prešov 1:0

SITA, TA3
3.4.2012 19:41

Hostia zo Šariša začali proti favoritovi ofenzívne a nebojácne. Účelným a taktickým obsadzovaním domácich útočníkov odolávali tlaku červeno-čiernych. Domáci sa až v 11. min dostali do blízkosti Divišovej svätyne, keď Gašparíkovu strelu medzi žrde gólman Prešova poľahky zneškodnil.

Futbal - Corgoň liga - 25. kolo - utorok:

FC Spartak Trnava - 1. FC Tatran Prešov 1:0 (1:0)
Gól: 29. Bicák, ŽK: 35. Bicák, 64. Čvirik - 27. Kolbas, 60. L. Štetina, 74. Krajník, 84. Michal Gašparík, rozhodovali: Horváth - Balko, D. Hrčka, 4420 divákov 

Zostavy:
Trnava: Kamenár - Habánek, Kaufman, Čvirik, Ľ. Hanzel - R. Procházka (66. Mikovič), Kuračka, Karhan, Bicák (78. Cypris) - Michal Gašparík, Tomaček (46. Pavelka) 
Prešov: Jakub Diviš - Kolbas, Piter-Bučko, Krajník, Krob - Zošák (78. Marián Adam), P. Katona, L. Štetina, Jakovlev - Střihavka (46. Papaj), Lysjuk (46. Beglaryan) 

Hostia zo Šariša začali proti favoritovi ofenzívne a nebojácne. Účelným a taktickým obsadzovaním domácich útočníkov odolávali tlaku červeno-čiernych. Domáci sa až v 11. min dostali do blízkosti Divišovej svätyne, keď Gašparíkovu strelu medzi žrde gólman Prešova poľahky zneškodnil. Stříhavka a Zošák boli najnebezpečnejšími hráčmi hostí, proti ktorým musela byť trnavská obrana neustále v strehu. V 22. min sa po brejku Bicáka dostal k lopte Tomaček, ten po otočke na päťke prepadol cez nohu Pitera-Bučka, domáci sa dožadovali pokutového kopu, ale verdikt rozhodcu bol v súlade s pravidlami. V 29. min dôslednú snahu potvrdil Bicák, keď sa zmocnil odrazenej lopty obrancami Prešova a k pravej žrdi bez prípravy otvoril skóre zápasu - 1:0.

Po obrátke hostia vymenili útočné tykadlá, ale ani tie veľa vody nenamútili. Na druhej strane domáci oveľa častejšie zamestnávali prešovskú obranu. Trnavčanom nemožno uprieť veľkú snahu zvíťaziť, útočnou hrou si vypracovali značnú prevahu, ale obrana Prešova stála na pevných nohách. V 68. min mohli Trnavčania pridať druhý gól, keď Karhan vtipne uvoľnil Kuračku, ale ten zoči-voči nedokázal zblízka prekonať dobre chytajúceho Diviša. V 70. min bol na ofenzívnom výlete Čvirik pred šestnástkou Prešova, tvrdo vypálil, ale jeho strela len tesne minula ľavú žrď. V 74. min visel gól Trnavčanov na vlásku, keď striedajúci Pavelka ani z päťky na dvakrát nedokázal prekonať pozorného Diviša. V 86. min si snaživí Prešovčania vypracovali šancu, keď na Kolbasov center nabehol Begaryan, ale jeho strela len tesne minula cieľ. V závere mohli Prešovčania vyrovnať, keď strelu Štetinu vyrazil do bezpečia Kamenár.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok