Corgoň liga - Ružomberok - Nitra 1:1

SITA, TA3
3.4.2012 19:39

Ružomberčania začali agilnejšie, ale zakrátko prevzali iniciatívu hostia. V 5. min si Boszorád urobil priestor v pokutovom území MFK, mikrosúboj s domácim brankárom Hrdličkom však prehral. Krátko na to Soumahov krížny polocenter takmer prekvapil Hrdličku.

Futbal - Corgoň liga - 25. kolo - utorok:

MFK Ružomberok - FC Nitra 1:1 (0:1)
Góly: 67. Masaryk - 8. Murín, ŽK: 20. Kostelný - 87. Šimonek, rozhodovali: Smolák - Bóllo, Ádám, 1373 divákov

Zostavy:
Ružomberok: Hrdlička - P. Maslo, Kostelný, Greššák, J. Chovanec - Lásik - Š. Pekár, M. Poliaček (75. Serečin), Hoferica (56. Skalák), Onyango (46. Ďubek) - Masaryk
Nitra: L. Hroššo - Igor Kotora, Murín, Martin Tóth, Harbuľák - Ľ. Kolár (85. Šimonek), Šimončič, V. Gajdoš (70. F. Moravčík), Boszorád (65. Ivančík) - K. Kroupa, Seydouba Soumah

Ružomberčania začali agilnejšie, ale zakrátko prevzali iniciatívu hostia. V 5. min si Boszorád urobil priestor v pokutovom území MFK, mikrosúboj s domácim brankárom Hrdličkom však prehral. Krátko na to Soumahov krížny polocenter takmer prekvapil Hrdličku. Následný rohový kop Gajdoša našiel dobre postaveného Murína, ktorý hlavou poslal hostí do vedenia - 0:1. Domáci sa potom prihlásili o slovo v 15. min, Masarykovu krížnu strelu Hroššo v nitrianskej bránke vyrazil. Po polhodine hry mali Liptáci na dosah vyrovnávajúci gól. Poliačekov trestný kop z 20 metrov pristál na žrdi nitrianskej svätyne, keď Hroššo už bol prakticky prekonaný. V závere prvého polčasu sa na útočný výlet vybral Soumah, ale jeho pokus skončil v Hrdličkovom náručí.

Po zmene strán to bolo pod Čebraťom dlho bez futbalovej kvality na oboch stranách. Hralo sa zväčša medzi šestnástkami a na náhodu. Domácim nebolo možné uprieť snahu, ale vo finálnej fáze nevedeli nič progresívne vymyslieť. Z bezmocnosti ich vyslobodila až 67. min - lopta po Poliačikovom rohovom kope prešla spleťou obrany Nitry až k Masarykovi, ktorý zblízka vyrovnal na 1:1. Pre Ružomberok to bol prvý gól na domácom ihrisku v jarnej časti. Ružomberčania očividne nespokojný s remízovým stavom sa v v záverečnej fáze duelu snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu, ale defenzíva hostí stála na pevných základoch. S remízovým výsledkom boli určite spokojnejší hostia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok