Francúzsky vlak skončil v rieke, hlásia obete

TA3 TASR
14.11.2015 16:38

Rýchlovlak TGV vykoľajil v severovýchodnom Francúzsku pri skúšobnej jazde na novej vysokorýchlostnej trati z Paríža do Štrasburgu.

Francúzsky vlak skončil v rieke, hlásia obete
SITA/AP

Vlak zachvátil požiar

K nehode došlo v meste Eckwerscheim neďaleko nemeckých hraníc a zahynulo pri nej 10 ľudí, ďalších 32 utrpelo vážne zranenia, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na miestnu prefektúru. Všetkých 49 ľudí vo vlaku boli zamestnanci francúzskej národnej železničnej spoločnosti SNCF.

Vlak sa vykoľajil na mieste budúceho mosta, kde sa dostal do vodného kanálu. Prevrátil sa na bok a zachvátil ho požiar. Podľa hovorkyne departamentu Bas-Rhin Viviane Chevalllierovej nič nenaznačuje, že by havária vlaku mala nejakú súvislosť s piatkovými útokmi v Paríži.

Príčinou nehody bola nadmerná rýchlosť, hoci je priskoro na to povedať, prečo vlak išiel tak rýchlo, uviedla prefektúra.

Zasahovali potápači

Na snímkach vidno čiastočne potopenú lokomotívu v kanáli pri trati a ďalšie rozbité časti vlaku na roli. Na mieste zasahovali zdravotníci a policajní potápači.

Na miesto nehody odcestovali dvaja francúzski ministri. Druhá časť vysokorýchlostnej železničnej trati z Paríža do Štrasburgu sa má začať verejne používať od apríla 2016.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok