Kiska po útokoch v Paríži uviedol, že Európa potrebuje ešte väčšiu jednotu

TASR
14.11.2015 10:30

Európa potrebuje po teroristických útokoch v Paríži ešte väčšiu jednotu a skutočnú akčnosť. V reakcii na udalosti vo Francúzsku to vyhlásil prezident SR Andrej Kiska, podľa ktorého terorizmus nikdy nerozvráti demokraciu a slobodu Európy, ak dokáže svoje hodnoty spoločne a rázne brániť.

Kiska po útokoch v Paríži uviedol, že Európa potrebuje ešte väčšiu jednotu
TASR/Štefan Puškáš

Hlava štátu vyjadrila pozostalým, ako aj francúzskemu ľudu úprimnú sústrasť. "Úprimnú sústrasť Francúzsku, ktoré je tak strašne skúšané terorizmom. Sme šokovaní, sme smutní a sme aj rozhorčení. Teroristi znovu zabíjali ľudí v Paríži, aby medzi nami v Európe šírili strach a nenávisť. Aby medzi nami šírili zlo a chaos," uviedol Kiska.

Útoky v Paríži, ktoré si vyžiadali desiatky mŕtvych, ostro odsúdil aj slovenský rezort diplomacie. "Ministerstvo pociťuje hlbokú ľútosť nad vyhasnutými životmi a vyjadruje sústrasť rodinám obetí i vláde Francúzska. Zároveň vyjadrujeme Francúzsku našu solidaritu a plnú podporu v boji proti terorizmu. Ministerstvo dúfa, že iniciátori a osoby zodpovedné za naplánovanie a vykonanie týchto zbabelých útokov budú rýchlo identifikované a postavené pred súd," zhrnul hovorca rezortu Peter Stano.

Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák zaslal v tejto súvislosti svojmu francúzskemu kolegovi Laurentovi Fabiusovi aj sústrastný telegram. "Prijmite, prosím, prejavy mojej úprimnej účasti na smútku, ktorý v súvislosti s touto tragickou udalosťou prežíva Vaša krajina," uvádza v telegrame šéf diplomacie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok