Islamskí ozbrojenci zaútočili na hotel v somálskej metropole

TASR
1.11.2015 08:40

Dve bomby otriasli hotelom v centre somálskej metropoly Mogadišo, na ktorý zaútočili islamskí ozbrojenci. Očití svedkovia hovorili, že ešte hodinu nato počuli z hotela výbuchy granátov a streľbu. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

Islamskí ozbrojenci zaútočili na hotel v somálskej metropole
SITA/AP

Snaha o zvrhnutie somálskej vlády

Arabská televízia al-Džazíra uviedla, že výbuchy bômb v dvoch autách pri vstupe do hotela Sahafi zabili päť ľudí a desiatky ich zranili. Medzi útočníkmi a hotelovou ochrankou vypukla prestrelka. Podľa Reuters však zahynulo najmenej 15 ľudí.

K zodpovednosti za útok sa prihlásila islamistická militantná organizácia aš-Šabáb, blízka al-Káide, ktorá sa usiluje o zvrhnutie somálskej vlády podporovanej Západom.

Hotel je obľúbený u politikov

Predstaviteľ polície, major Osman Ali, povedal: "bojovníci so samopalmi na nás strieľajú zo strechy hotela". Hotel je obľúbený u politikov a podnikateľskej sféry a leží blízko rušnej oblasti metropoly známej ako K-4, ktorú často navštevujú poslanci a vládni predstavitelia.

"Počet mŕtvych môže vzrásť," povedal ďalší policajný predstaviteľ, major Ahmed Nur. "Myslíme si, že je za tým aš-Šabáb." Nad mestom ležiacim na pobreží Indického oceánu sa vznášal dym.

Svedkovia v
ideli  autá a motorky zničené výbuchmi. Poškodené sú aj časti hotela.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok