Polis: Smer si polepšil, opozičná dvojkoalícia mimo parlamentu

SITA
26.10.2015 11:18

V prípade, že by boli parlamentné voľby tento víkend, vyhral by ich Smer-SD, pred bránami parlamentu by zostali SaS či koalícia OĽaNO-NOVA. Vyplýva to z prieskumu agentúry Polis Slovakia pre agentúru SITA.

Polis: Smer si polepšil, opozičná dvojkoalícia mimo parlamentu
TASR

Preferencie Smeru v porovnaní so septembrom stúpli. Vtedy by stranu volilo 37,2 percenta opýtaných, tento mesiac 38,5 percenta. Do Národnej rady SR by sa dostala z druhého miesta strana Sieť so ziskom 12,4 percenta. Nasleduje SNS, ktorú podporilo osem percent respondentov, Most-Híd so ziskom 7,7 percenta a KDH so 7,6 percenta. Smer-SD by mal v parlamente 78 mandátov, Sieť 25, SNS a Most-Híd po 16 a KDH by obsadilo 15 kresiel.

Pred bránami NR SR by podľa prieskumu zostala koalícia OĽaNO-NOVA, ktorú podporilo 6,8 percenta ľudí v prieskume. V septembri by sa koalícia do národnej rady dostala, vtedy jej dalo svoj hlas 7,2 percenta opýtaných. Podľa aktuálnych výsledkov by sa do parlamentu nedostala ani strana SaS so ziskom 4,7 percenta, SMK so 4,4 percenta či SDKÚ-DS s 2,5 percenta. Mimo NR SR by boli aj strany Skok, ĽS Naše Slovensko či KSS. Voliť by išlo 57 percent respondentov, 24 percent sa nevedelo rozhodnúť a 19 percent by sa na voľbách nezúčastnilo.

Agentúra Polis Slovakia spravila prieskum od 12. do 18. októbra na vzorke 1 420 ľudí starších ako 18 rokov na území celého Slovenska. Respondenti odpovedali na otázku: Ak by boli parlamentné voľby tento víkend, ktorú stranu, hnutie alebo koalíciu by ste volili? Výsledky prieskumu agentúre SITA poskytol Ján Baránek.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok