Nezvestná nákladná loď s 33 ľuďmi na palube sa počas hurikánu potopila

TA3
5.10.2015 10:37

Americká nákladná loď El Faro, s ktorou sa od minulého štvrtka nepodarilo nadviazať spojenie, sa potopila. Na palube bolo 33 ľudí. Informovala o tom agentúra AP.

Nezvestná nákladná loď s 33 ľuďmi na palube sa počas hurikánu potopila
SITA/AP

Nezvestná americká kontajnerová loď El Faro, ktorá zmizla minulý týždeň neďaleko Bahám s 33 ľuďmi na palube v čase, keď tadiaľ prechádzal hurikán Joaquin, sa potopila v rozbúrenom mori. Oznámila to dnes pobrežná stráž s tým, že jej lode a lietadlá v Atlantickom oceáne pokračujú v pátraní po 28 Američanoch a piatich Poliakoch, ktorí boli na jej palube.
Jon-Paul Rios z pobrežnej stráže povedal, že dnes dospeli s majiteľom kontajnerovej lode k záveru, že ju hurikán potopil, informovala agentúra AP.

Hurikán spôsobil rozsiahle záplavy

V sobotu sa podarilo nájsť 75 námorných míľ severovýchodne od poslednej známej polohy El Faro záchranné koleso. Majiteľ lode povedal, že ďalej objavili celý kontajner, ktorý bol podľa všetkého súčasťou jej nákladu, ako aj časť ďalšieho kontajnera. Na hladine tiež spozorovali olejovú škvrnu.

Podľa majiteľov lode sa na nej nachádzal dostatočný počet záchranných člnov a pltí pre posádku.
Hurikán Joaquin, ktorý dosiahol štvrtú z piatich možných kategórií, postupoval pozdĺž amerického pobrežia od súostrovia Bahamy smerom na Bermudy. Namerané boli nárazy vetra s rýchlosťou okolo 250 km/h. Na východe USA spôsobil cez víkend rozsiahle záplavy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok