KDH podporí Šebeja na šéfa zahraničného výboru

SITA
3.4.2012 10:32

Kresťanskodemokratické hnutie podľa jeho podpredsedu Júliusa Brocku podporí nominanta strany Most-Híd Františka Šebeja na post šéfa parlamentného výboru pre zahraničie. Ako povedal Brocka dnes pre agentúru SITA, Šebej je veľmi dobrý kandidát na túto pozíciu, pretože je nielen jazykovo dobre pripravený, ale aj sa dlhodobo venuje tejto téme.

KDH podporí Šebeja na šéfa zahraničného výboru
TASR

To znamená, že KDH nebude mať nič proti tomu, aby Most-Híd obsadil viac kresiel predsedov parlamentných výborov, ako by mu vyplývalo podľa výsledkov parlamentných volieb. „Akceptujeme to,“ povedal s tým, že to vyplynulo zo situácie, keď strana Sloboda a Solidarita (SaS) ide z extrému do extrému, pretože najskôr požadovala hospodársky výbor a teraz nechce nič.

SaS sa správa ako malé dieťa,“ vyhlásil Brocka. Podľa predsedu Mosta-Híd Bélu Bugára už opoziční lídri pre stoličku v zahraničnom výbore nezorganizujú samostatné stretnutie, ale dohodnú sa v stredu 4. apríla počas ustanovujúcej schôdze parlamentu.

Opozícii prenechal Smer-SD deväť predsedníckych miest v parlamentných výboroch. Mostu-Híd pripadol výbor na kontrolu preskúmavania rozhodnutí Národného bezpečnostného úradu (NBÚ), jeho kandidátom na šéfa bude Gábor Gál, a ľudskoprávny výbor, ktorý bude zrejme riadiť Rudolf Chmel. Post predsedu zahraničného výboru je poslednou parlamentnou funkciou, o ktorej personálnom obsadení nie je rozhodnuté, zvyšné výbory si opozícia podelila.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok