V Ikei pri Štokholme dobodali ľudí, polícia už zatkla podozrivých

TA3 RT SITA
10.8.2015 15:15

Švédskom otriasli dva násilné incidenty. V Malmö na juhu krajiny vybuchol granát a v predajni nábytku v meste Västerås neďaleko metropoly Štokholm dobodali dvoch ľudí.

V Ikei pri Štokholme dobodali ľudí, polícia už zatkla podozrivých
Twitter/@Expressen

Dvaja ľudia údajne zahynuli po útoku nožom, ktorý sa odohral v nábytkárskom obchode Ikea v meste Västerås, uvádzajú miestne média a portál rt.com. 35-ročný muž prežil s vážnymi zraneniami.

Ako uvádza rt.com, po čine zadržali jednu osobu. Ikeu po incidente zatvorili, v okolí bola veľká policajná operácia.

Švédskym mestom Malmö otriasla ďalšia explózia granátu. Podľa miestnych médií sa nikto nezranil, na budovách v blízkosti jednej z najrušnejších autobusových staníc v meste, je zničených asi 30 okien.

Mesto Malmö je známe vysokou mierou kriminality. Len od januára policajti riešili vyše 30 podobných prípadov. Za incidenty pravdepodobne môžu miestne gangy a tiež znepriatelené skupiny prisťahovalcov.

Dvaja muži v rukách polície

Švédska polícia informovala o zatknutí dvoch mužov. Jeden z podozrivých, ktorý utrpel vážne zranenia, bol pôvodne považovaný za obeť a bol hospitalizovaný. "Vyzerá to ako bláznivý incident," povedal na tlačovej konferencii Per Agren z västeraskej polície. Oboch zadržaných podozrievajú podľa neho z vraždy, ale "nepoznáme motív," dodal.

Druhý podozrivý, o ktorom povedal iba to, že sa narodil v roku 1979, bol naliehavo hospitalizovaný v miestnej nemocnici. Polícia zatiaľ nevie, ako utrpel svoje zranenia. Začala ho podozrievať až po tom, keď vypočula svedkov, uviedol Agren. Okrem nich má prístup aj k záznamom z bezpečnostných kamier. Mladšieho podozrivého, narodeného v roku 1992, zadržala polícia skoršie pred obchodným domom, keď ho identifikovali svedkovia, dodal hovorca polície.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok