PR správa

Doktorka Šintálová radí: Jedzte zdravo a bez priberania!

PR
5.8.2015 09:57

V tomto ročnom období rieši postavu a kilá azda každá žena. Hlavné heslo leta zväčša býva "hlavne nepribrať", v plavkách chceme predsa všetky vyzerať štíhlo a dokonale. Doktorka Martina Šintálová, garantka Wellness by Oriflame, radí, ako žiť zdravo, chutne, a pritom nepribrať.

Doktorka Šintálová radí: Jedzte zdravo a bez priberania!

Počas letných mesiacov chce každá žena vyzerať štíhlo. Dôvod je jednoduchý – plavková sezóna na seba nedala dlho čakať ani tento rok a nežné pohlavie na pláži kilá navyše predvádza nerado.
Ale čo robiť v prípade, keď nás prepadne hlad či dostaneme chuť troška ulahodiť našim chuťovým pohárikom? "Hlavne nepodľahnite nutkaniu a nesiahnite po prvej čokoládovej tyčinke, ktorú máte poruke," radí doktorka Martina Šintálová, garantka Wellness by Oriflame, ktorá si pre vás pripravila jednoduché, no skvelé rady.

Ako sa stravovať v období, keď si kontrolujeme hmotnosť?

"Stravovanie by malo vyzerať podobne bez ohľadu na to, či sme v redukčnom režime, alebo keď si svoju hmotnosť len udržiavame. Vždy si vyberáme kvalitné potraviny. Jedlo by sme si mali pripravovať prevažne z čerstvých zdrojov a strava by mala byť pochopiteľne pestrá."

Ktoré zložky potravín nás zasýtia najviac?
"Najlepšie nás zasýtia kvalitné bielkoviny, napríklad mäso alebo ryby, a k tomu dostatočné množstvo vlákniny s vyšším obsahom vody. Výborným variantom je zelenina – a najlepšie v organickej kvalite. Proti hladu nás ochránia takisto zdravé oriešky, ktorých stačí malé množstvo."

Ako možno ustrážiť zloženie potravín?
"Dôležité je čítať si zloženie výrobkov na etiketách a potrebné je pri stravovaní rozmýšľať vždy vopred, aby sme sa nedostali do situácií, v ktorých budeme zbytočne vystavení riziku alebo pokušeniu."

Ktoré situácie máte na mysli?
"Veľkým rizikom je, keď sa pri kontrole hmotnosti začne hladovať a my nemáme pripravené vhodné jedlo. Je možné, že sa vtedy pokazia všetky predsavzatia a dobré úmysly a my zjeme čokoľvek, čo máme poruke."

Čo robiť, keď nás po obede prepadne chuť na sladké?
"Nemusíme sa tváriť, že už si nikdy nič sladké nedoprajeme a za každú cenu sa trápiť. V takejto chvíli si radšej dajme menej kalorický variant s nízkym glykemickým indexom. Okrem toho by sme stále mali dbať na prírodné zloženie pochúťky."

Aké produkty sú v takejto chvíli vhodné?
"V takýchto chvíľkach sú vhodné orechy, vysokopercentná tmavá čokoláda, kvalitné bielkovinové nápoje či proteínové tyčinky. Aj takéto produkty je vhodné vopred si starostlivo vybrať."

Buďte aj vy pripravené na to, keď vás prepadne vlčí hlad či chuť na niečo sladké. Kokteily z radu Wellness by Oriflame úspešne zaženú hlad a proteínové tyčinky Wellness by Oriflame aj chuť na sladké. Vybrať si v prípade tyčiniek môžete medzi ovocnými a čokoládovými, kokteily prichádzajú s vanilkovou, jahodovou či čokoládovou príchuťou. Zvoľte si zdravý spôsob maškrtenia, ktoré uspokojí nezbedné chúťky a neprejaví sa na vašej postave!

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok