Tínedžerka objavila unikátne fotografie z prvého vystúpenia Nirvany

SITA
23.7.2015 10:51

Fotografie z prvého živého vystúpenia americkej skupiny Nirvana objavila istá tínedžerka medzi knihami svojho otca, ktorý sa v počiatočných fázach existencie skupiny poznal s jej zakladajúcimi členmi. Informoval o tom internetový server Mashable.com.

Tínedžerka objavila unikátne fotografie z prvého vystúpenia Nirvany
Twitter/Maggie Poukkula

Prvé vystúpenie v suteréne rodičov

Maggie Poukkulová sériu predmetných fotografií zverejnila na sociálnej sieti Twitter po tom, ako na základe článkov z daného obdobia zistila, že na snímkach jej otca Tonyho Poukkulu jammujúceho s Kurtom Cobainom, Kristom Novoselicom a Aaronom Burckhardom je zachytený prvý verejný koncert tejto kapely.

Otec 19-ročnej Maggie, Tony Poukkula, chodil s Cobainom na strednú školu. Spoločné vystúpenie sa konalo v meste Raymond v štáte Washington v suteréne domu, v ktorom Tony žil. Nirvanu v tom čase okrem Cobaina tvorili Krist Novoselic a Aaron Burckhard. Poukkula si vtedy zahral na druhú gitaru. Podľa blogu Alternative Nation odohrala formácia skladby ako napríklad Aero Zeppelin, If You Must, Mexican Seafood či Hairspray Queen a tiež pár skladieb skupiny Led Zeppelin.

 

nirvana screen.png

Netušila, že ide o historický moment

Identifikovanie fotografií prekvapilo aj samotnú Maggie Poukkula. "Nemala som potuchy, že sú z prvého koncertu Nirvany," uviedla. "Otec mi ich ukázal, no nikdy nespomenul, čo sa na fotkách deje. Zistila som to z článkov. Neuvedomila som si, že je to taká historická vec," vyjadrila sa.

Nirvana vznikla v roku 1987 a debutovala albumom Bleach. Najslávnejšiu zostavu kapely tvorili spolu s Cobainom spomínaný Novoselic a bubeník David Grohl, ktorý s formáciou nahral aj legendárny album Nevermind. Štúdiovka zosadila z prvej priečky rebríčka Billboard 200 album Michaela Jacksona s názvom Dangerous a pochádzajú z nej hity ako Smells Like Teen Spirit, Come As You Are, Lithium, In Bloom či Polly. Nirvana má na konte tiež nahrávky ako In Utero či MTV Unplugged in New York. Vlani ju uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Kurt Cobain zomrel 5. apríla 1994 vo veku 27 rokov. Podľa oficiálnej verzie sa vo svojom dome v Seattli zastrelil guľovnicou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok