Futbalová Plzeň venovala titul chorému Čišovskému

TA3 youtube
19.5.2015 09:13

"Titul pro Číšu", transparent s touto vetou vytiahli futbalisti Plzne po víťaznom ligovom stretnutí s Jihlavou, ktorý zabezpečil Viktorke český titul.

Futbalová Plzeň venovala titul chorému Čišovskému
ČTK

Slováci za titulom

Futbalisti českého klubu Viktoria Plzeň si víťazstvom v pondelkovom zápase 28. kola tamojšej najvyššej súťaže Synot ligy nad Vysočinou Jihlava (2:0) zabezpečili v predstihu tretí majstrovský titul v klubovej histórii. Aktívne sa na ňom podieľali aj stáli členovia základnej zostavy trénera Miroslava Koubeka - brankár Matúš Kozáčik a stredopoliar Patrik Hrošovský. Do kádra Viktorie patrí aj obranca Marián Čišovský, v jesennej časti hrával v Plzni tiež útočník Marek Bakoš.

Dojatý Čišovský zamával majstrovskou šiltovkou

Titul pro Číšu!

Práve 35-ročnému rodákovi z Humenného Čišovskému, ktorý trpí zákernou chorobou, venovala celá futbalová Plzeň majstrovský primát. Všetci hráči mali oblečené tmavomodré tričká, na chrbte číslo 28 a nad ním nápis "Titul pro Číšu!". Tento odkaz spolu s fotografiou slovenského stopéra bol tiež ústredným motívom transparentu pod pódiom. Fanúšikovia mu aplaudovali, dojatý Čišovský zamával majstrovskou šiltovkou a dlaňou si búchal smerom k srdcu.

"Je to môj prvý titul. Bol to náš cieľ pred sezónou, tvrdo sme pracovali a teraz si to užijeme," usmieval sa po stretnutí v ruke s pivom a víťaznou cigarou Hrošovský, ktorý priznal, že oslavy s krajanom Čišovským boli veľmi emotívne.

"Bolo to výnimočné. Je to preňho nepríjemná udalosť a bolo v tom veľa emócií, ale užili sme si to spolu s ním," dodal pre rozhlas.cz 23-ročný rodák z Prievidze.

To co Vám sem právě píši, je asi nejsilnější věc...Napíšeme Vám tu trošku kratší odstavec, ve kterém je plno emocí...

Posted by Matúš Kozáčik on 18. máj 2015

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok