Matovič: Vyzývam Procházku, aby opustil vrcholovú politiku

TA3 TASR
4.5.2015 12:18

Líder OĽaNO Igor Matovič vyzýva predsedu Siete Radoslava Procházku, aby opustil vrcholovú politiku, lebo na jej čistenie od zlodejov určite nie je vhodný. Povedal to v reakcii na zverejnenie celej nahrávky rozhovoru medzi ním a Procházkom.

Vypnutá Procházkova svätožiara

"Skutočnosť, že Radoslav Procházka potvrdil pravosť zverejnenej nahrávky, znamená, že páchateľ sa usvedčil, Sieť zhasla a vypla sa Procházkova svätožiara. V slušnej krajine by človek, ktorý takto 11 mesiacov klamal, už dávno nebol v politike. Špina sa špinou čistiť nemá a verím, že po dnešku žiaden slušný človek nad voľbou Siete na čele s Procházkom nebude uvažovať," povedal Matovič.

Na druhej strane prípadný povolebný vstup OĽaNO do koalície, v ktorej bude aj Sieť, nevylúčil. Tvrdí totiž, že bude rešpektovať vôľu ľudí a s cieľom zabrániť koalícii Smeru a SNS je pripravený rokovať aj s Procházkom.

Boj za správnu vec

Podľa jeho slov ho Procházka v rozhovore nabádal na porušenie zákona a nahrávka potvrdzuje, že všetko, z čoho Matovič Procházku obvinil, je pravda. "Za posledný rok som stokrát oľutoval, že som do sporu s Procházkom šiel, ale 101-krát som si povedal, že ide o boj za správnu vec. Nie je možné si pred takýmito zlodejinami zakrývať oči," zdôraznil Matovič.

Ak Procházka hovorí, že nahrávka je pravá, podľa Matoviča tvrdí presný opak toho, čo hovoril doteraz. "Hovoril, že sa so mnou nikdy nebavil o inzercii bez bločku. Tým, že potvrdil pravosť nahrávky, potvrdil, že 'pol na pol' znamená platenie polovice sumy oficiálne a polovice nie," povedal Matovič.

Klamstvo s plechovým ksichtom

Šéf Obyčajných zároveň objasnil, že Procházka to údajne teraz myslel inak. "On tvrdil, že to znamená platenie polovice peňazí vopred, polovice potom. Páchateľ sa usvedčil," myslí si šéf Obyčajných.

Procházka prepral podľa Matoviča v prezidentskej kampani niekoľko stoviek tisíc eur a dodnes neukázal, od koho pochádzajú. "On je schopný klamať ľudom do očí s plechovým ksichtom," uzavrel.

Pozrite si celú tlačovú besedu lídra Obyčajných

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok