Poslanci riešia Váhostav v rýchlom režime, zmeny posunuli do druhého čítania

TA3 SITA TASR
22.4.2015 10:52

Novelu Obchodného zákonníka, ktorá má zmeniť podmienky reštrukturalizácií v reakcii na problémy malých veriteľov spoločnosti Váhostav, posunul parlament do 2. čítania.

Opozícia si pýta finálny návrh

Poslanci pokračujú v diskusii k novele Obchodného zákonníka, ktorá má zmeniť podmienky reštrukturalizácií v reakcii na problémy malých veriteľov spoločnosti Váhostav. Návrh by mal parlament posunúť do druhého čítania a po prerokovaní v druhom čítaní definitívne schváliť. Novelou sa poslanci zaoberajú v skrátenom legislatívnom konaní. 

Opozícia si svorne pýta od vlády finálny návrh novely. Premiérovi Robertovi Ficovi vyčítajú, že po avizovaných zmenách návrh doposiaľ nepredložil. Návrh novely Obchodného zákonníka prirovnal nezaradený poslanec Alojz Hlina k ústave podnikateľa. “My túto ústavu podnikateľov, Obchodný zákonník, novelizujeme, nechcem sa dotknúť dobrovoľných hasičov, ale na úrovni zákona o dobrovoľných hasičských zboroch. Tu sedí minister spravodlivosti, ktorý nevie, čo tam bude,“ vyhlásil v závere utorkového rokovacieho dňa Hlina. 

“Dodnes nevieme, napriek tomu, že vláda a premiér, určite aj minister spravodlivosti, pracovali cez víkend deň a noc, tak dodnes nevieme s čím prišli. S akým návrhom pre druhé čítanie, kde budú paragrafy týkajúce sa Váhostavu zrejme úplne iné,“ poznamenal nezaradený poslanec Daniel Lipšic. Predseda strany NOVA zároveň doplnil, že na riešenie situácie vo Váhostave nie je potrebné žiadne mimoriadne legislatívne opatrenie. “Váhostav má likvidné aktíva v priebehu tohto roka 70 miliónov eur,“ dodal Lipšic s tým, že Váhostav tak môže v tomto roku vyplatiť všetkých veriteľov, zabezpečených aj nezabezpečených, na 50 percent.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok