V Moskve a Petrohrade zatkli desiatky opozičných aktivistov

TA3
31.3.2012 21:47

Desiatky ruských opozičných aktivistov v sobotu zadržala polícia počas nepovolených demonštrácií v dvoch najväčších mestách.

V Moskve a Petrohrade zatkli desiatky opozičných aktivistov
SITA

Na Víťaznom námestí v Moskve sa zhromaždilo asi 300 ľudí, ktorí skandovali heslo "Rusko bez Putina". Polícia aktivistov najskôr vyzvala, aby sa rozpustili a po neuposlúchnutí výzvy dvadsiatich z nich zadržala. Incident si vyžiadal aj jedného zraneného z radov príslušníkov poriadkových síl, po ktorom údajne jeden demonštrant hodil dymovnicu. Ďalšia podobná akcia sa odohrala v Petrohrade. Asi 60 ľudí sa tam pokúsilo protestovať proti budúcemu prezidentovi Vladimirovi Putinovi, polícia ich však rovnako rozohnala a zadržala aj 15 z

Do ulíc Moskvy vyšli v uplynulých týždňoch desiatky tisíc prívržencov opozície, aby vyjadrili svoj nesúhlas so situáciou v Rusku a opätovnou prezidentskou kandidatúrou Putina. Deň po marcových prezidentských voľbách vyšlo do centra Moskvy 15-tisíc ľudí, zhromaždenie však nebolo povolené a desiatky ľudí vrátane opozičných lídrov skončili v putách.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok