Karl Lagerfeld má úspešnú mačku, jeho miláčik vlani zarobil tri milióny eur

SITA
4.4.2015 15:51

Domáci miláčik nemeckého módneho návrhára účinkoval minulý rok v dvoch reklamných kampaniach. Tie si ale starostlivo vyberá. Lagerfeld jej nedovolí propagovať potravu. Podľa neho má totiž v sebe niečo jedinečné.

Karl Lagerfeld má úspešnú mačku, jeho miláčik vlani zarobil tri milióny eur
ČTK

Na reklamu na potravu pre zvieratá je príliš sofistiková

Mačka Choupette nemeckého módneho návrhára, divadelného a filmového kostyméra a fotografa Karla Lagerfelda zarobila vlani tri milióny eur. Prezradil to samotný 81-ročný majiteľ domáceho miláčika.

Choupette sa minulý rok objavila v dvoch reklamných kampaniach. „Jedna bola pre nemecké autá a druhá pre japonské kozmetické produkty,“ uviedol Lagerfeld. „Nedovoľujem jej robiť reklamy na potravu pre mačky a podobné veci. Na to je príliš sofistikovaná. Má v sebe niečo jedinečné,“ povedal tiež o mačke, o ktorú sa starajú dve slúžky.

Získal ju  zázrakom

Lagerfeld, ktorý v New Yorku predstavil kolekciu Paris-Salzburg, taktiež vysvetlil, ako sa stal majiteľom Choupette. „Je to zázračný príbeh. Choupette mi nikto nedal. Patrila priateľovi, ktorý sa spýtal mojej slúžky, či sa o ňu môže postarať, keď bude preč. Keď sa vrátil, povedali sme mu, že mu Choupette nevrátime. Dostal inú mačku, ktorá stlstla a Choupette sa stala najslávnejšou mačkou a najbohatšou,“ povedal Lagerfeld.

Karl Lagerfeld je hlavným dizajnérom a kreatívnym riaditeľom francúzskeho módneho domu Chanel, talianskeho Fendi a vedie tiež vlastnú značku. Od roku 2008 nakrúca k svojim prehliadkam krátke filmy pod názvom Métiers d’art, pričom zakaždým vytvorí námet, napíše dialógy a navrhne scénu a kostýmy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok