PR správa

Maťo Homola a SEAT sú na dobrej ceste

PR
27.3.2015 14:16

Štátny reprezentant - Maťo Homola sa svedomito pripravuje na novú sezónu FIA ETCC. V Európskom šampionáte cestovných automobilov sa bude biť o poctu kontinentálneho šampióna v úplne novom aute. SEAT León Cup Racer si už stihol vyskúšať v dvoch testoch.

Maťo Homola a SEAT sú na dobrej ceste
PR

V prvých kilometroch si musel zvyknúť na nové prostredie aj predný pohon. Veď v ostatných troch sezónach jazdil so zadokolkou. No podarilo sa mu to v celku rýchlo. Auto po úvodnom shakedowne vyrolovali na druhý test vo štvrtok 26. marca a na nových pneumatikách Yokohama (ktoré sa povinne budú používať v ETCC 2015) sa už spolu s inžiniermi snažil nájsť rýchle nastavenie.

To sa mu naozaj podarilo, pretože v polovici testovacieho dňa už jazdil prakticky na úrovni svojho najlepšieho  minuloročného výsledku v kvalifikácii, kde obsadil pole position.

Hoci po víkendovom relykrose bol grip na asfalte veľmi zlý, napokon môžu v tíme Homola Motorsport konštatovať spokojnosť. "Úprimne som s prvými testami veľmi spokojný,“ povedal v Orechovej Potôni Maťo Homola.

„Na predokolku som si musel počas prvého testovania dosť zvykať, nájsť iný štýl prejazdu zákrut, iný cit na plynový pedál atď. Ale v tomto druhom teste sme to zobrali "od podlahy" a dostali sme sa na výborný čas a aj pocit z auta mám výborný. S časom ktorý sme dnes dosiahli v týchto testovacích podmienkach by som v minulom roku počas preteku FIA ETCC stál na treťom mieste v štartovom poli – čo je priam fantastické. No máme ešte priestor na zlepšovanie časov - pár vecí v nastavení, ktoré chceme odstrániť, tak aby mi to vyhovovalo môjmu štýlu jazdy. Už tieto prvé dva testy ukazujú že sme veľmi správne vyhodnotili situáciu v okruhovom motoršporte, a že sme si vybrali tú úplne najlepšiu značku - SEAT, ktorá bude asi kraľovať vo FIA ETCC.  Veľmi sa teším na ďalšie testovanie, pretože ak to pôjde týmto smerom, tak budeme na prvé preteky skvele pripravení ," dodal.

Do prvého víkendu FIA ETCC (2. – 3. mája) na Hungaroringu absolvuje tím Homola Motorsport ešte dva testovacie dni. V najbližších týždňoch padne aj rozhodnutie v súťaži, v ktorej spoznáme víťazný dizajn Maťovho SEAT-u. Viac informácií nájdete na stránkach http://www.homolamotorsport.sk/, http://www.mysmeseat.sk/a FB profile Mato Homola.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok