V Miami sa po troch rokoch zopakuje finále Djokovič - Murray

TA3, SITA
31.3.2012 08:33

Srbský obhajca trofeje Novak Djokovič sa po britskom tenistovi Andym Murraym stal druhým finalistom dvojhry na turnaji ATP World Tour Masters 1000 Sony Ericsson Open v Miami na Floride (dotácia 3 973 050 USD, tvrdý povrch Laykold vonku).

Líder svetového rebríčka si v jedinom hranom piatkovom semifinále poradil s Argentínčanom Juanom Monacom, o 20 miest horším v renkingu, 6:0, 7:6 (5). Víťaz tohto podujatia zo sezóny 2009 Murray postúpil do nedeľňajšieho duelu o titul (18.30 h SELČ) bez boja medzi najlepšími štyrmi, keď Španiel Rafael Nadal odriekol svoj semifinálový štart pre problémy s ľavým kolenom.

Zverenec Ivana Lendla Murray, momentálne štvrtý v hodnotení, pred troma rokmi vo finále v areáli Crandon Park Tennis Center v lokalite Key Biscayne premohol práve Djokoviča. Mariánom Vajdom trénersky vedený o 7 dní od Brita mladší Belehradčan sa na tomto turnaji okrem vlaňajška radoval z trofeje už v roku 2007. Nad 24-ročným rivalom vedie v bilancii zo vzájomných seniorských zápasov 7:5. V strhujúcom semifinále na januárových melbournských grandslamových Australian Open zvíťazil 6:3, 3:6, 6:7 (4), 6:1, 7:5. Medzičasom prehral v rovnakej fáze v Dubaji 2:6, 5:7 (zhodou okolností úplne rovnako ako pred troma rokmi v Miami). Zároveň pôjde o pripomienku finále AO 2011, v ktorom Srb triumfoval hladko v troch setoch (6:4, 6:2, 6:3).

Od štvrtka 28-ročný Monaco, ktorý bol po Šanghaji 2010 vo svojom druhom "tisícovom" semifinále, vyradil na tomto turnaji domáce hviezdy Andyho Roddicka a Mardyho Fisha, ale na ďalšie prekvapenie sa už nezmohol. Proti "Nolemu" má aktuálne skóre 0:5, prehral s ním 7 setov za sebou. V piatkovej úvodnej časti nazbieral iba 8 fiftínov. V druhom dejstve sa síce zachránil ako prijímajúci za stavu 4:5, v neskoršom tajbrejku si však nevynútil pokračovanie. Rozhodujúci minibrejk v ňom inkasoval utrpel pri skóre 3:4.

Sklamaný druhý muž počítačového poradia Nadal prostredníctvom Twitteru uviedol: "Veľmi sa ospravedlňujem mojim fanúšikom, či už tu v Miami alebo na celom svete. Žiaľ, necítim sa schopný dnes hrať, nedovoľuje mi to moje koleno." Neskôr na tlačovej besede povedal: "Čakal som do rána, včera som podstupoval intenzívnu liečbu. Nemohol som však ísť na kurt a všetkým klamať. Ťažkosti som začal pociťovať už pred turnajom v Indian Wells. Nebránili mi však predvádzať 100-percentné výkony. Hral som tam v podstate v normálnom stave, tu to však bolo už iné." Dvadsaťpäťročný Malorčan striktne poprel, že z jeho strany ide len o preventívne taktizovanie pred antukovou časťou sezóny. Dodal, že dúfa v svoj štart od 15. apríla v monackom Monte Carle.


Dvojhra - semifinále: 
Novak Djokovič (Srb.-1) - Juan Monaco (Arg.-21) 6:0, 7:6 (5) 
Andy Murray (V. Brit.-4) - Rafael Nadal (Šp.-2) bez boja, Nadal nenastúpil pre zranenie ľavého kolena

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok