Levočania si volili primátora tretí raz v tomto volebnom období

TA3, TASR
31.3.2012 08:17

Predchádzajúce dva výsledky volieb zrušil Ústavný súd SR, keď najprv priebeh volieb namietal neúspešný kandidát Milan Majerský a v druhom prípade mal výhrady vtedy dosluhujúci primátor Miroslav Vilkovský.

Tentoraz sa budú o priazeň voličov uchádzať traja kandidáti. K Vilkovskému, ktorého podporuje koalícia Smer-SD, SNS, ĽS-HZDS, HZD, Most-Híd, Robíme to pre deti – SF a PRÁVO A SPRAVODLIVOSŤ, a Majerskému, ktorý kandiduje s podporou koalície KDH, SDKÚ-DS, OKS, sa pridal súdny exekútor Boris Gerbery. Ten kandiduje ako nezávislý.


Okrem Levoče sa dnes doplňujúce voľby uskutočnia aj v troch obciach na severovýchode Slovenska. Starostu volia občania v obciach Beloveža, okres Bardejov, a Oľšinkov, okres Medzilaborce. Voľby budú aj v obci Soľník, okres Stropkov, kde volia jedného poslanca obecného zastupiteľstva.


O post starostu Beloveže sa uchádzajú štyria kandidáti, a to 43-ročný Peter Luč ako nezávislý, 57-ročná Eva Pobořilová za Smer-SD a ĽS-HZDS, 38-ročný Miroslav Rohaľ ako nezávislý a 47-ročný Ján Storinský za SDĽ. V obci Oľšinkov sa o tento post uchádza iba jeden kandidát, ktorým je 62-ročný Ján Kundrát zo Smeru-SD. O mandát poslanca päťčlenného obecného zastupiteľstva v obci Soľník sa uchádza iba jeden kandidát, ktorým je Michal Komišák z SNS.


Doplňujúce voľby do obecného zastupiteľstva sa mali dnes konať aj v obci Krajná Porúbka v okrese Svidník a voľby starostu v obci Harakovce, okres Levoča. O tieto posty však v zmienených obciach nemal nikto záujem. Volebné miestnosti sú dnes tvorené od 07.00 do 20.00 h.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok