Corgoň liga - Slovan Bratislava - Senica 2:2

SITA, TA3
30.3.2012 19:33

Hoci prvé dve sľubné možnosti na skórovanie si vypracoval Slovan zásluhou Kladrubského a Mészárosa, do vedenia sa dostali hostia, ktorí v 20. min Gorositom premenili pokutový kop. Seničania sa však zo svojho úspechu dlho netešili, pretože o dve minúty neskôr Grendelov priamy kop preletel cez celú obranu Senice a skončil za chrbtom Boleka.

Futbal - Corgoň liga - 24. kolo:

ŠK Slovan Bratislava - FK Senica 2:2 (1:2)
Góly: 22. Grendel, 67. O. Smetana - 20. Gorosito (z pok. kopu), 40. Diarrassouba, ŽK: 20. Grendel, 52. K. Mészáros, 81. O. Smetana, 90. Halenár - 36. Pedro Leal, 74. Križko, 77. Jaroslav Diviš, 85. T. Kóňa, 90.+ P. Bolek, rozhodujú: Valášek - E. Weiss, Kubačka, 1458 divákov 

Zostavy
Slovan: Putnocký - Bagayoko, Pečalka, Jánošík, Kolčák (46. R. Konečný) - Kopúnek - Grendel (46. Milinkovič), Kladrubský, K. Mészáros (87. Szarka) - Halenár, O. Smetana 
Senica: P. Bolek - Wijlaars, P. Pavlík, Gorosito, Pedro Leal (90.+ Bolinha) - Strnad - Križko, T. Kóňa, M. Ďurica (74. Kalabiška), Jaroslav Diviš - Diarrassouba (63. Blackburn) 

Hoci prvé dve sľubné možnosti na skórovanie si vypracoval Slovan zásluhou Kladrubského a Mészárosa, do vedenia sa dostali hostia, ktorí v 20. min Gorositom premenili pokutový kop. Seničania sa však zo svojho úspechu dlho netešili, pretože o dve minúty neskôr Grendelov priamy kop preletel cez celú obranu Senice a skončil za chrbtom Boleka. O desať min neskôr, rýchly Bagayoko pred pokutovým územím čisto odzbrojil nabiehajúceho Diarrassoubu, keď mu včas odkopol loptu. V 38. min ukážkovú strelu Leala z 35 m, Putnocký spod brna vyrazil rukou na rohový kop. Päť minút pred koncom prvého polčasu išli hostia opäť do vedenia, keď Diarrassouba vďaka svojmu dôrazu v šestnástke zvýšil na 2:1 pre Záhorákov.

Hneď po zmene strán Milinkovičovu technickú prihrávku hlavičkoval Mészáros z bezperostrednej blízkosti, no Bolek reflexívne vyrazil pred bránkovou čiarou. Brankár Senice si poradil aj s ďalšou strelou Mészárosa v 59. min a o šesť min neskôr pohotovo zachránil pred úplne voľným Halenárom. O ďalšiu minútu neskôr obranca Senice Leal bezpečne v poslednej chvíli odkopol loptu z nohy Mészárosa. Po hodine hry útočník domácich Smetana hlavou minul bránku Senice, keď ho do šance dostal presnou prihrávkou Milinkovič. Tlak Slovana vyvrcholil v 77. min, keď Smetana zblízka vyrovnal na 2:2. Domáci mohli toto stretnutie vyhrať, no to by musel v 74. min Kladrubský premeniť pokutový kop. Jeho strelu z bieleho bodu Bolek ukážkovo vyrazil do bezpečia. Opora hosťujúceho tímu Bolek sa vyznamenal aj v závere stretnutia, keď zneškodnil dva strelecké pokusy domácich hráčov.

Hlasy:
Vladimír Weiss st. (tréner Slovana Bratislava): "Prvýkrát na jar musím povedať, že som spokojný, s tým ako sme hrali. Hráčov musím pochváliť za aktívnu a atraktívnu hru najmä v druhom polčase, hoci sme nezvíťazili. V prvom polčase sme si vytvorili niekoľko šancí, ale gól dali hostia. Po príchode Milinkoviča sme sa dostali do niekoľkých čistých šancí, ale ani to nám neprinieslo plný bodový zisk. S prístupom hráčov k som spokojný, najmä za výkon v druhom dejstve sme si zaslúžili vyhrať. Žiaľ, máme v mužstve aj takých hráčov, ktorí robia individuálne chyby, za ktoré potom kruto platíme. Hralo sa o majstra a hoci dnes sa môžu smiať v Žiline, liga je ešte veľmi dlhá. Ešte nič nie je rozhodnuté.

Stanislav Griga (tréner Senice): "Bolo to veľmi dobré a zaujímavé stretnutie plné emócií, pretože sa hralo o veľa. Prvý polčas nám trvalo 20 až 25 minút, kým sme sa dostali do tempa. Dali sme z penalty prvý gól, domáci vzápätí vyrovnali, opäť sme vyhrávali, ale jednogólový náskok sme neudržali. Slovan v druhom polčase dominoval, dostal nás pod tlak a najmä príchodom Milinkoviča začal hrať oveľa lepšie. My sme mali problémy s prechodom do útoku a strácali sme veľa ľahkých lôpt. S bodom sme spokojní. Niektorí hráči ma však prístupom sklamali, pretože v osobných súbojoch boli zbabelí, chýbala im odvaha viac sa pobiť o loptu. Bez odvahy sa na Slovane body získať nedajú."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok