Podnikateľ z Bratislavy sfalšoval podpis ministra životného prostredia

TASR
30.3.2012 14:01

odnikateľ z Bratislavy predložil na daňový úrad falošné potvrdenie o schválení nenávratného finančného príspevku z Operačného programu Životné prostredie so sfalšovaným podpisom ministra životného prostredia Józsefa Nagya. TASR o tom informovala Beatrice Hudáková z Odboru komunikácie Ministerstva životného prostredia SR.

Podnikateľ z Bratislavy sfalšoval podpis ministra životného prostredia
SITA

"O falzifikáte dokumentu niet pochýb. Podľa falšovanej listiny totiž malo ísť o rozhodnutie o schválení žiadosti o nenávratný finančný príspevok na projekt Spaľovňa odpadu. Ministerstvo ako riadiaci orgán však nevydalo žiadne takéto rozhodnutie pre uvedeného podnikateľa," povedala Hudáková. V údajnom rozhodnutí podľa nej figuruje meno zamestnanca ministerstva, ktorý na úrade v čase, keď mal byť dokument vydaný, už nepracoval. Ministerstvo životného prostredia podalo na podnikateľa z Bratislavy trestné oznámenie pre podozrenie z falšovania a pozmeňovania verejnej listiny a pre podozrenie z podvodu.

Podnikateľa podľa Hudákovej odhalilo z internetovej stránky skopírované logo, odtlačky neexistujúcich pečiatok ministerstva a úradu vlády a podpis ministra, ktorý sa nezhoduje s jeho podpisovým vzorom. "Navyše, minister životného prostredia rozhodnutia o schválení či neschválení žiadosti o nenávratný finančný príspevok nepodpisuje," upozornila Hudáková.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok