Djokovič a Monaco zostávajúcimi semifinalistami v Miami

SITA, TA3
30.3.2012 10:23

Srbský tenista Novak Djokovič a Argentínčan Juan Monaco utvorili vo štvrtok semifinálovú dvojicu v hornej polovici "pavúka" dvojhry na turnaji ATP World Tour Masters 1000 Sony Ericsson Open v Miami na Floride (dotácia 3 973 050 USD, tvrdý povrch Laykold vonku). Obhajca titulu Djokovič si vo štvrťfinále poradil so Španielom Davidom Ferrerom 6:2, 7:6 (1).

Obhajca titulu Djokovič si vo štvrťfinále poradil so Španielom Davidom Ferrerom 6:2, 7:6 (1). Monaco v deň svojich 28. narodenín prekonal domáceho Mardyho Fisha hladko 6:1, 6:3. Už v stredu postúpili do piatkového semifinále Španiel Rafael Nadal a Brit Andy Murray.

Zverenec Mariána Vajdu Djokovič upravil v bilancii zo vzájomných súbojov s piatym hráčom renkingu Ferrerom na 8:5, nadviazal na triumf 6:4, 7:6 (4), 6:1 z rovnakej fázy januárových melbournských grandslamových Australian Open. V druhom sete sa mu napokon nevypomstilo, že dvakrát stratil náskok brejku. "Nole" sa v areáli Crandon Park Tennis Center v lokalite Key Biscayne radoval z trofeje aj v sezóne 2007, v roku 2009 bol vo finále.

Monaco nasadený ako dvadsiaty prvý sa prebojoval medzi najlepších štyroch na najvyššej "tisícovej" úrovni pod hlavičkou Tenisovej asociácie profesionálov druhý raz v kariére, predtým sa mu to podarilo predvlani takisto na "harde" v Šanghaji. Nad ôsmym mužom počítačového poradia Fishom teraz vedie 3:2.

"Bol to neuveriteľný spôsob oslavy narodenín - hrať tak, ako to vyšlo mne dnes. Som hrdý a veľmi šťastný, že to takto dopadlo," cituje Monaca internetová stránka Asociácie tenisových profesionálov. Fish až pri siedmom štvrťfinálovom pokuse na podujatí Masters 1000 okúsil trpkosť prehry práve v takejto fáze. "Súper dnes bol disponovaný v mnohých aspektoch. Nad všetko by som však postavil jeho schopnosť vďaka kvalitnému pohybu extrémne dobre vykrývať kurt. Myslím si, že presne to viedlo k množstvu mojich chýb," skonštatoval Američan. Djokovič má proti rodákovi z Tandilu Monacovi skóre 4:0, predvlani na jeseň ho na halovom turnaji v Paríži-Bercy zdolal 6:4, 6:3. 

Dvojhra - štvrťfinále - súhrn štvrtkových výsledkov:
Novak Djokovič (Srb.-1) - David Ferrer (Šp.-5) 6:2, 7:6 (1)
Juan Monaco (Arg.-21) - Mardy Fish (USA-8) 6:1, 6:3

Dvojice v piatkovom semifinále:
Novak Djokovič (Srb.-1) - Juan Monaco (Arg.-21) / bilancia: 4:0 
Andy Murray (V. Brit.-4) - Rafael Nadal (Šp.-2) / bilancia: 5:13

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok