Slováci pustili dvojgólový náskok, Nemcom podľahli v nájazdoch

TA3 TASR
10.5.2017 23:16

Slovenská hokejová reprezentácia vo svojom štvrtom vystúpení na 81. majstrovstvách sveta v Nemecku a Francúzsku prehrala s výberom domáceho Nemecka 2:3 po samostatných nájazdoch. Zverenci trénera Zdena Cígera v tabuľke základnej A-skupiny majú na svojom konte 4 body a aktuálne im patrí 6. miesto.

Slováci pustili dvojgólový náskok, Nemcom podľahli v nájazdoch
TASR/Michal Svítok

Trafil žŕdku

Úvod zápasu bol obojstranne opatrný a dianie na ľade bolo najmä o čakaní na chybu súpera. Slováci sa v 6. minúte dostali do zaujímavej šance, strela Šťastného však skončila na Greissovej hrudi. V 10. minúte sa slovenská defenzíva dopustila viacerých chýb, ale Nemci zmätky súpera nevyužili.

O minútu na to išli Slováci do vedenia 1:0, keď Matoušek trafil pred bránkou puk zo vzduchu, regulárnosť gólu odobril až videorozhodca. Po ňom nastala zmena v bránke Nemecka, keď Greissa vystriedal Aus den Birken. Nabudení Slováci sa následne dostali do ďalších dvoch príležitostí, po góle volala najmä Haščákova strela, ale tú zastavila ľavá žŕdka. V ďalších minútach dominovala najmä defenzíva oboch tímov a zaujímavých príležitostí bolo minimum. Jednu z nich nepremenil Nemec Fauser, keď jeho šancu zmaril brankár Hudáček.

ms-2017-hokej-nemecko-vs-slovensko-1140-px-tasr-michal-svitok_0a000002-6224-8822.jpg

Pre problémy s rolbou sa druhá tretina začala s približne 15-minútovým meškaním. Slováci mali do nej ideálny štart, keď v 22. minúte Libor Hudáček strelou z ostrého uhla nachytal nemeckého brankára - 2:0. Krátko na to sa v sľubnej pozícii ocitol Kudrna, ale trafil len Aus den Birkena. Úsek od 25. do 28. minúty bol v jednoznačnej réžii Nemcov, ktorí si po chybách Slovákov vytvorili viacero výborných príležitostí. Brankár J. Hudáček však podržal svoj tím. Slovákov dostala spod tlaku presilovka v 29. minúte, v ktorej síce viackrát zovreli súpera, ale tretí gól nepridali.

Rozhodol Kahun

Nemci pokračovali v aktivite, v 33. minúte neuspel Gogulla, keď bez prípravy minul bránku. Ich tlak sa stupňoval a po sérii viacerých neúspešných pokusov sa predsa len dočkali. V 37. minúte ukončila presilovkové obliehanie slovenskej bránky strela Reimera - 2:1. To však nebolo všetko a už o 27 sekúnd bolo vyrovnané, keď pokus Ehliza prešiel za Hudáčka - 2:2.

Na rozdiel od záveru druhej časti bolo dianie v úvode tretej tretiny vyrovnané. Za nerozhodného stavu si tímy dávali pozor na chyby a hoci museli byť obaja brankári neustále na pozore, veľa striel na nich nesmerovalo. Od 50. minúty boli Nemci ofenzívne iniciatívnejší, častejšie sa hralo pred Hudáčkom, ale zriedkavé neboli ani kontry Cígerovcov. Taktická bitka v tretej tretine napokon nemala víťaza a za stavu 2:2 sa predlžovalo. Rozhodnúť mohli Reimer i Cingeľ, ale nestalo sa a tak prišli na rad samostatné nájazdy. V nich sa presadil iba Nemec Dominik Kahun, ktorý rozhodol o víťazstve Nemecka.

ms-2017-hokej-nemecko-slovensko-1140-px-tasr-michal-svitok_0a000002-6266-f4ac.jpg

Slovensko - Nemecko 2:3 pp a sn (1:0, 1:2, 0:0 - 0:0, 0:1)
Góly: 10. Matoušek (Zigo, Šedivý), 22. L. Hudáček (Čajkovský) - 37. Reimer (Ehrhoff, Kahun), 37. Ehliz (D. Seidenberg, Müller), rozh. nájazd Kahun. Rozhodovali: Fonselius (Fín.), Iverson (Kan.) - Jensen (Dán.), Ritter (USA), vylúčení: 2:2 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 17.647 divákov.

Zostavy:
Slovensko: J. Hudáček - Jánošík, Čerešňák, Mikuš, Gernát, Čajkovský, Sersen, Šedivý, Trška - Miklík, Bližňák, Haščák - Hrnka, Cingeľ, Kudrna - Skalický, L. Hudáček, Dravecký - Matoušek, Zigo, Šťastný

Nemecko: Greiss (10. Aus den Birken) - Abeltshauser, Hördler, D. Seidenberg, M. Müller, Reul, Ehrhoff, Krueger - Wolf, Fauser, Plachta - Y. Seidenberg, Kahun, Macek - Ehliz, Tiffels, Reimer - Gogulla, Schutz, Kink

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok