Cíger pristúpil k zmenám v zostave. Takto vyzerajú nové päťky

TA3 TASR
9.5.2017 15:50

Našim hokejistom skrížia cestu Dáni. Tréner Zdeno Cíger sa po nepresvedčivých výkonoch rozhodol urobiť zmeny v zostave.

Zigo do prvej formácie

V bránke slovenského tímu sa v treťom zápase na hokejových MS predstaví Július Hudáček, v prvom útoku popri Vladimírovi Draveckom a Dávidovi Skokanovi nastúpi Tomáš Zigo. Do zostavy sa nezmestili Jakub Suja a Tomáš Matoušek.

Zigo nastúpil v zápase proti Taliansku vo štvrtej päťke, tentokrát sa predstaví v prvej. "Uvidíme, ako sa k tomu postaví, dostal šancu. Má dobrý pohyb, žije s mužstvom, povzbudzuje ho, takže si myslím, že by to mohlo fungovať," povedal o Zigovom posune tréner Zdeno Cíger.

Na dopoludňajšom rozkorčuľovaní trénovali slovenskí hokejisti aj presilové hry, slovenský kormidelník verí, že v oslabení budeme hrať čo najmenej. "Videli sme, čo pre nás presilovky súpera znamenajú. Musíme hrať preto stále v plnom počte," povedal Cíger.

Stretli sme sa v príprave

S Dánskom sa Slováci stretli v príprave pred MS, v dvoch zápasoch zvíťazili a neinkasovali ani jediný gól. "Je to kvalitný súper, majú hráčov zo špičkových súťaží, takže si musíme dať pozor. Ale sme pozitívne naladení. Bude to iné ako v príprave, na nás je väčší tlak, ale už som povedal, že budeme musieť hrať v prvom rade disciplinovane," dodal Cíger. 

predpokladaná zostava Slovenska:
Hudáček - Čajkovský, Sersen, Čerešňák, Jánošík, Gernát, Mikuš, Šedivý, Trška - Dravecký, Zigo, Skokan - Haščák, Bližňák, Miklík - L. Hudáček, Cingeľ, Kudrna - Skalický, Šťastný, Hrnka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok