Zdrvená Zuzulová uvažuje, že bude reprezentovať inú krajinu

TASR
29.3.2012 14:48

Či bude Veronika Zuzulová po úspešnej sezóne pokračovať v reprezentovaní Slovenska a či bude ešte vôbec súťažne lyžovať, je zatiaľ nejasné. Vo štvrtok to na tlačovej konferencii v Bratislave zdôraznil otec a tréner slovenskej zjazdárky Timotej Zuzula.

Budúcnosť slovenskej lyžiarskej jednotky ohrozuje nielen finančná neistota, ale aj rozpory s vedením Slovenskej lyžiarskej asociácie (SLA). "Už dlhší čas máme dve možnosti - buď skončiť s lyžovaním, alebo odísť preč. Čo bude ďalej, neviem. Za nami je prvý štvrťrok 2012 a my stále nevieme, ako tu bude fungovať šport, či bude nejaké lyžovanie - o mesiac sa začína nová sezóna a my nemáme podmienky zo strany nášho chlebodarcu. Mali sme sľuby, že do februára to budeme vedieť. My nie sme pretekári okresnej súťaže, sme veľký podnik, ktorý robí svetové výkony aj pre krajinu. Za desať rokov mám dosť veľa skúseností, viem ako pracujú ostatné federácie a my silné tímy takto neporazíme," povedal Zuzula, ktorý tiež priznal, že tím zvažoval zmenu občianstva.

"Hneď sa našla krajina, ktorá nás chcela zobrať s celým tímom a vytvoriť dostatočné podmienky. Možno by sme prišli o olympiádu, ale mali sme iba voľbu - či lyžovať, alebo skončiť. Naša asociácia nám to ale neumožní."

Manažér tímu Róbert Magát ale vzápätí dodal: "Urobíme maximum, aby Veronika zostala v rámci Slovenska." Pri hodnotení uplynulej zimy Zuzula naznačil, že problémy s asociáciou sa začali už v úvode sezóny a vyústili do mesačného dištancu, ktorou disciplinárka SLA potrestala Zuzulovú za údajné neplnenie reprezentačnej zmluvy.

"V októbri začali malé peripetie po tlačovej konferencie SLA. Dostal som jeden e-mail a naštartovalo to nepokoj medzi naším tímom a lyžiarskou asociáciou. Vlieklo sa to až do konca januára. Problémy zasiahli nielen Veroniku, ale aj celý náš tím, lebo sme boli v očakávaní, kto nás prekvapí akým emailom, či sankciou - dali sme pritom do prípravy všetko, čo sme mali. Celé to kulminovalo pred Záhrebom, ešte sme ani nedostali nič oficiálne a už sa tam dozvedela, že má po lyžovaní a čaká ju mesačný dištanc."

Zuzulová sa pri úvodnom hodnotení sezóny na veľa nezmohla. "Pripravená som bola najlepšie, ako som len mohla, všetko išlo podľa plánu až na tie problémy. Nehovorí sa mi o tom ľahko," začala s bilancovaním sezóny a vzápätí sa rozplakala. "Nemôžem to viac komentovať," zavzlykala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok