PR správa

City Monitor objavujú už aj v Zlatých Moravciach a v Komárne

PR
30.9.2014 15:30

Zlaté Moravce a Komárno sa pridali k viac ako 20 mestám na Slovensku, ktoré využívajú aplikáciu City Monitor. Prostredníctvom nej môžu obyvatelia mesta poslať priamo mestu podnety na zlepšenie. Bežní ľudia tak majú opäť o krôčik bližšie k samospráve a môžu priamo ovplyvňovať to, ako ich mesto bude vyzerať.

City Monitor objavujú už aj v Zlatých Moravciach a v Komárne

Aplikácia City Monitor od QBSW funguje na jednoduchom princípe: občan objaví v meste chýbajúci poklop na kanáli. Odfotí ho pomocou aplikácie v smartfóne, resp. vypíše podnet na stránkewww.citymonitor.sk, a informuje o probléme samosprávu. Tá následne zabezpečí riešenie. Poklop, ktorý bol neriešený niekoľko mesiacov, sa konečne vráti na svoje miesto.

Podnety môžu byť rôzne: od zanedbaných kvetináčov na námestí, cez dieru v ceste až po preplnené kontajnery na uliciach či nelegálne skládky. Správy idú priamo na pracovníkov samosprávy, čím sa zjednodušuje komunikácia. Ku riešeniu (alebo neriešeniu) sa môžu užívatelia aj zamestnanci mesta vyjadrovať v komentároch.

Mesto okrem toho môže posielať push-notifikácie všetkým užívateľom aplikácie. Dá im tak vedieť, že sa chystá koncert na miestnom námestí, zmeny v úradných hodinách samosprávy ale aj zvýšené nebezpečenstvo záplav.

City Monitor v rámci snáh zjednodušiť aplikáciu pre ľudí len nedávno prerobil podobu svojej stránky. Tá je teraz prehľadnejšia a jednoduchšia na ovládanie. Nový podnet tak viete pridať len pár klikmi.

Zlaté Moravce už poslali prvé podnety na svoju samosprávu. Počas pár dní fungovania sa ich nazbieralo 11. Od najaktívnejšieho mesta, Košíc, sú však ešte ďaleko: tie vyriešili už cez 500 upozornení. Ako je na tom vaše mesto?

citymonitor-02.jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok