Ozbrojenec v Berlíne ohrozoval policajnú hliadku, postrelili ho

TA3 TASR
27.4.2017 20:42

Obyvateľov Berlína vystrašili informácie o streľbe. Na parkovisku pred nemocnicou v štvrti Kreuzberg namieril ozbrojený muž pištoľ na policajnú hliadku.

Ozbrojenec v Berlíne ohrozoval policajnú hliadku, postrelili ho
SITA/AP (Ilustračná fotografia)

Policajti, ktorí predtým zasahovali v jednej z obchodných prevádzok nemocnice kvôli krádeži, sa s mužom predtým nestretli. Ich výzvy na zloženie zbrane však zmäteno hovoriaci ozbrojenec negoval a neustále mieril na policajtov, z ktorých jeden napokon použil služobnú zbraň a útočníka postrelil do dolnej končatiny.

 

Ozbrojenca neodkladne previezli na chirurgiu, kde ho operovali, nenachádzal sa však v ohrození života. Aj nemecké médiá vrátane lokálnych berlínskych zatiaľ nepriniesli bližšie informácie o motíve činu, ani o identite útočníka s výnimkou poznámky, že pre políciu bol už známy pre ilegálne ozbrojovanie sa.

Na mieste činu sa aj v skorých večerných hodinách nachádzalo podľa internetových vydaní denníkov Der Tagesspiegel a Berliner Zeitung osem policajných vozidiel a asi tri desiatky príslušníkov policajného zboru. Situácia v nemocnici sa však vracia už do normálu a postupne to bude možné povedať aj o jej okolí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok