Lajčákovci zákon neporušili, konštatuje Úrad pre verejné obstarávanie

TA3 TASR
26.4.2017 12:33

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí neporušilo pri organizovaní podujatí súvisiacich s predsedníctvom SR v Rade Európskej únie zákon o verejnom obstarávaní. Konštatuje to Úrad pre verejné obstarávanie , ktorý v rezorte 12. apríla ukončil kontrolu.

Lajčákovci zákon neporušili, konštatuje Úrad pre verejné obstarávanie
SITA/Tomáš Benedikovič

Podlimitná zákazka

Predmetom kontroly bolo preskúmanie splnenia zákonných podmienok na uplatnenie výnimky z pravidiel a postupov vo verejnom obstarávaní, v zmysle ktorej sa zákon nevzťahuje na podlimitnú zákazku a zákazku, ktorej predmetom je dodanie tovaru alebo poskytnutie služby súvisiacich s predsedníctvom SR v Rade EÚ.

"Vykonanou kontrolou, najmä overením oprávnenosti aplikácie výnimky z pravidiel a postupov vo verejnom obstarávaní a posúdením súladu zvoleného postupu kontrolovaného pri uzatváraní zmluvy so zákonom o verejnom obstarávaní, nebolo z predloženej dokumentácie zistené porušenie zákona o verejnom obstarávaní," uviedol úrad.

Konanie zastavili

ÚVO preskúmal aj postup ministerstva pri uzatváraní Zmluvy o spolupráci. Porušenie zákona nenašiel ani tam. Preto 20. marca vydal úrad rozhodnutie, ktorým zastavil konanie. Ministerstvo zahraničných vecí čelilo kritike zo strany viacerých bývalých zamestnancov.

Obvinenia z nehospodárnosti sa týkali úvodného podujatia k slovenskému predsedníctvu, ale aj obstarávaní na výrobu reklamných spotov, filmov či videí. Rezort od začiatku všetky obvinenia odmietal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok